Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Фастівський лісгосп”. Природоохоронна акція «Годівничка» триває в Дорогинському учнівському лісництві.

Однією з найбільш розповсюджених груп теплокровних тварин є птахи – 8600 сучасних видів, в Україні – близько 360 видів. В сучасних умовах значно зменшилася чисельність пташиного населення, хоча людина, як і раніше, потребує товариства пернатих. Птахи – наші друзі та помічники. Вони мають велике наукове, виховне й естетичне значення. Є невід’ємною частиною природного середовища і виступають моделями для вивчення біологічних процесів, об’єктами наукових досліджень, чудовою прикрасою і захисниками лісів, полів та луків.

Не всі птахи відлітають до теплих країн, значна частина їх залишається з нами в зимовий період. Зимові та весняні снігопади, обледеніння, природні вороги призводять до гибелі великої кількості птахів.

Саме тому вихованці Дорогинського учнівського лісництва як і в попередні роки продовжують  природоохоронну акцію «Годівничка». Зимове частування пернатих влаштували впродовж січневих морозів. Діти змайстрували годівнички із дерева, адже саме такі годівнички птахи відвідують найчастіше. А от чим і як підгодовувати птахів юні лісівники дізналися під час просвітницького заходу «Меню пташиного столу». З рецептами пташиної кухні та гігієнічними правилами влаштування годівниць для синиць, омелюхів, горобців, а також для більш рідкісних відвідувачів, як в’юрки, чижі ознайомили Гребенчук Марія та Куцюк Альона. До зимової підгодівлі в шкільному саду долучилися також учні 5-7 класів. Вихованці учнівського лісництва навідуються до пташиних їдалень щоденно, адже у зимовій підгодівлі пернатих найважливіше – регулярність.

Вміло організована підгодівля  сприяє не лише виживанню птахів в нашій місцевості, а також подальшому їх закріпленню на гніздових ділянках.

Бережіть і охороняйте наших пернатих друзів! Підгодовуйте їх зимою, вони віддячать Вам весною і літом в сотні разів, рятуючи від комах шкідників наші зелені насадження, радуючи нас своїм різноманітним мелодійним співом.