Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Тетерівський лісгосп”. ЯГІДНА ПОРА.

З початком ягідної пори ліс пожвавішав. Зараз майже в кожному кварталі можна зустріти відвідувачів лісу, які шукають лісові дари: малину, чорниці, суниці та інші ягоди.

Світлина від Людмили Шрамкової.

Статистика минулих років свідчить про те, що кожного року виникають випадки лісових пожеж від необережного поводження з вогнем в лісі якраз в період збору ягід.
Тому, державна лісова охорона ДП «Тетерівський лісгосп» в котрий раз звертає увагу всіх відвідувачів лісу про дотримання ними правил пожежної безпеки.
Основні причини виникнення лісових пожеж від необережного поводження з вогнем наступні, це:
– розведення багать в лісі в недозволених місцях (це можна робити тільки в спеціально відведених місцях, де встановлені малі архітектурні споруди і там є ділянки з мінералізованим шаром грунту;
– залишення місця розведення багаття в пожежонебезпечному стані ( місце розведення вогнища має бути залишене тільки в пожежо-безпечному стані – залите водою або засипане грунтом без горючого матеріалу);
– залишення курцями непогашених недопалків на лісовій підстилці (це роблять піші відвідувачі, а частіше водії, або їхні пасажири – на ходу викидають непогашені недопалки на землю);
– випалювання проводів і електрокабелю «металістами» (як прави-ло, це трапляється стихійно, виконується малозабезпеченими особами без дотримання елементарних правил пожежної безпеки).

Світлина від Людмили Шрамкової.
Памʼятайте про це і бережіть рідну природу! А якщо Ви стали свідком надзвичайної пригоди в лісі – пожежі, не панікуйте і якомога швидше телефонуйте про допомогу!
Нагадуємо цілодобовий номер телефону лісової охорони ДП
“Тетерівський лісгосп” – 067-215-33-62, можна і на 101, нас повідомлять.
Будемо вдячні за співпрацю.

Начальник ПСО ДП «Тетерівський лісгосп» А.Даниленко