Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Вищедубечанський лісгосп”

Вищедубечанські лісівники нарощують обсяги переробки деревини

Останнім часом в зв’язку з масовим розповсюдженням вехіркового короїда у лісових насадженнях суттєво збільшується кількість всихаючих деревостанів, що відповідно призводить до збільшення об’ємів низькосортної деревини.

Для того щоб максимально зберегти технічні властивості деревини, а не використати її в якості паливної сировини, ДП «Вищедубечанський лісгосп» знову інвестувало у розвиток власного деревопереробного виробництва. Для цього за власні кошти підприємства було придбано новий сучасний стрічкопильний верстат SERRA Alpina KE 90 з випуску пиломатеріалів.

Згідно технічних характеристик даний верстат дає можливість переробляти деревину діаметром до 90 см та автоматично встановлювати розміри отриманого пиломатеріалу. За місяць новий верстат зможе переробляти близько 800 кубометрів низькосортної деревини.

Лісівники ДП «Вищедубечанський лісгосп» сподіваються, що в подальшому це дозволить підприємству збільшити обсяги переробки низькоякісної деревини, вийти на нові ринки і стати більш конкурентоспроможним.

Детальніше www.facebook.com/photo.php