Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Хай ліси залишаються чистими!!

З настанням весняної пори переяславці як завжди наводять порядок, причепурюють помешкання, садиби, території підприємств та організацій після осінньо-зимового періоду.

На жаль, на сьогодні в місті та районі відсутнє узаконене сміттєзвалище, куди люди могли б звозити сміття після таких прибирань.

Лісова охорона ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп» занепокоєна цією ситуацією, адже сміття та побутові відходи часто вивозяться і висипаються в лісових масивах, захаращуючи їх і створюючи несанкціоновані сміттєзвалища.

Лісова охорона постійно проводить рейди, патрулювання лісових масивів з профілактики, виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які вивозять сміття до лісу. Порушників досить часто затримують «на гарячому», у випадках, коли порушник не затриманий відразу, проводиться розслідування, і таки знаходять винних і притягують їх до адміністративної відповідальності.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття 72 «Пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, шкідливими викидами та відходами, що спричиняє його усихання чи захворювання», шкода, завдана лісовим масивам, карається накладенням штрафу на посадових осіб в розмірі 510 до 850грн., на громадян – від 170 до 510грн.

Стаття 73 «Засмічення лісів відходами» передбачає накладення штрафу: на громадян – від 85 до 170 грн., на посадових осіб – від 170 до 340 грн.

Шановні громадяни, переконливо просимо вас не вивозити сміття до лісу. Бережімо довкілля!

Петро Косюхно, інженер із охорони та захисту лісу