Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

У Держлісагентстві працюють над концепцією реформування мисливського господарства

Створення концепції розвитку мисливського господарства є першочерговим завданням реформування, такої думки притримуються фахівці галузі разом із науковцями та представниками мисливських організацій.
Нинішній стан ведення мисливського господарства не в повній мірі задовольняє потреби населення в полюванні та супутніх послугах через невисоку щільність мисливських тварин в угіддях, відсторонення місцевих мисливських колективів від здійснення управління.

Робоча група з питань розвитку мисливського господарства, створена в рамках Платформи реформ, вже працює над розробкою законодавчих та нормативних документів. Фахівці вважають, що першочергово слід внести зміни до Закону України «Про мисливське господарство та полювання», в частині прозорості та спрощенні процедури надання в користування мисливських угідь, врегулюванні відносин між користувачами мисливських угідь та місцевими громадами, удосконаленні дозвільних процедур щодо проведення полювання.

Також фахівці вбачають за доцільне підвищити відповідальність за незаконне добування тварин, як мисливців, так і користувачів угідь, накладанням значних штрафів на порушників.

В Україні є всі умови для ведення мисливського господарства на європейському рівні: велике різноманіття тварин, можливості їх примноження та невиснажливого використання.