Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Христина Юшкевич обговорила шляхи співпраці з міжнародними донорами

Христина Юшкевич обговорила шляхи співпраці з міжнародними донорами

02.06.2016 у Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулася зустріч з представниками міжнародних донорів. У ній взяли участь Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, фахівці Представництва Європейського Союзу в Україні, Представництва Світового банку в Україні, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та інші.

????????????????????????????????????

Під час наради Христина Юшкевич поінформувала про основні проблемні питання лісової галузі та можливі шляхи їх вирішення за допомогою міжнародних донорів.

Зокрема, вона, перш за все, зупинилася на питанні удосконалення системи фінансово-економічного забезпечення ведення лісового та мисливського господарства.

«В Україні досить нерівномірна лісистість територій, і, відповідно, існує різна забезпеченість лісовими ресурсами. Тому важливим питанням є розроблення механізму із забезпечення фінансування південно-східного регіону. Цей регіон малозаліснений і потребує додаткового фінансування для покриття витрат на ведення лісового господарства. Залучення міжнародних донорів до розроблення такого механізму є дуже важливим, щоб обрати найкращу систему фінансування», – зазначила Перший заступник Голови відомства.
Вона також звернула увагу на необхідність удосконалення законодавчої бази: «Необхідно розробити пропозиції до законодавчих актів, які регулюють ведення лісового господарства. І в цих пропозиціях потрібно передбачити як механізм фінансування, так і механізм відмежування господарської функції від реалізації функцій держави».

Христина Юшкевич підкреслила, що Держлісагентство зацікавлене у юридичній підтримці з боку міжнародних організацій, адже також необхідно розробити низку інших документів, зокрема, державних стандартів, правил, які відповідатимуть сучасним вимогам та європейській практиці.

Прес-служба Держлісагентства