Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Колегія Держлісагентства

На колегії Держлісагентства вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 30 років пройшло з дня аварії на Чорнобильській АЕС, відгомін якої ще довго впливатиме на стан навколишнього середовища України. Понад 200 тис. га лісів потрапили до зони відчуження.«Сьогодні ми повинні згадати всіх, хто героїчно протистояв цьому лиху. Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність лісівникам героям-ліквідаторам.

Вшануймо їх хвилиною мовчання», – з такими словами звернувся до присутніх на колегії Голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук.

Ніхто не залишився байдужим після перегляду фільму про роботу лісівників у зоні відчуження, відзнятого Віктором Парфенюком, начальником Відділу охорони та захисту лісів Держлісагентства, учасником ліквідації аварії на ЧАЕС, кадри якого назавжди зберегли обличчя його побратимів, скромних героїв, що пішли у вічність, залишивши по собі світлі спомини.

З нагоди цієї сумної дати 111 працівників лісової галузі нагороджено Почесними грамотами Державного агентства лісових ресурсів України.

Незважаючи на труднощі, лісова галузь демонструє позитивну динаміку своєї роботи, про що свідчать підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств за І квартал 2016 року .

На колегії розглядалося також питання розробки обласних програм розвитку лісового та мисливського господарства.

Група спеціалістів Держлісагентства пройшла тренінг у Міжнародному навчальному центрі лісового господарства в Анталії (Туреччина), він був присвячений вивченню системи протипожежного захисту лісів. Члени колегії мали можливість ознайомитись із цікавими матеріалами та звітом про поїздку. Зараз опрацьовується питання подальшого впровадження Угоди про співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки в галузі лісового господарства.

Прес-служба Держлісагентства