Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Ліквідовано 127 пожеж на площі 100 га.

Станом на 20 квітня 2016 року вже ліквідовано 127 лісових пожеж Держлісагентство постійно здійснює моніторинг проведення протипожежних заходів у лісових масивах. Про це повідомила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич у ході проведення комплексного практичного відпрацювання взаємодії наземних і повітряних сил та засобів під час ліквідації масштабних лісових пожеж, яке відбулося 20 квітня на території Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України (м. Ніжин, Чернігівська область) за участі Держлісагентства.

Вона також зазначила, що на сьогодні охорону лісів від пожеж у галузі забезпечують 307 державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств, у складі яких функціонує понад 1,7 тис. лісництв та 268 лісових пожежних станцій, які укомплектовані особовим складом і протипожежною технікою. Чисельність відомчої пожежної охорони становить 8 959 осіб, у тому числі постійних 1 100 осіб та 7 859 осіб добровільно-пожежних дружин.

На початок 2016 року в лісах відомства функціонує мережа із 459 пожежно-спостережних веж, з них 268 обладнано сучасними телевізійними системами спостереження. На оснащенні знаходиться 630 пожежних автомобілів, 295 лісопожежних модулів, понад 1,6 тис. тракторів з ґрунтообробним обладнанням, 842 мотопомпи, майже 8 тис. ранцевих лісових обприскувачів та інші технічні засоби.

Про важливість своєчасного реагування і співпрацю відомчих протипожежних підрозділів Держлісагентства та сил ДСНС для ліквідації пожеж на початковій стадії зазначили Перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький і Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

“Основною проблемою галузі була та залишається відсутність державного фінансування (особливо для південних та східних областей). Станом на 20 квітня 2016 року у підвідомчих лісах уже ліквідовано 127 пожеж на площі 100 га. Державні лісогосподарські підприємства і надалі протистоятимуть вогняній стихії”, – наголосила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства