Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

VII Український Лісопожежний тиждень

VII Український Лісопожежний тиждень Міжнародна конференція, національний круглий стіл “Уроки лісо пожежного періоду 2015 року в Україні та східноєвропейському регіоні: проблеми попередження, виявлення та гасіння природних пожеж на сільськогосподарських землях, торф’яниках та в лісі”

19 квітня 2016року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України в рамках VII-го українського лісо пожежного тижня відбулась міжнародна конференція ” Уроки лісо пожежного періоду 2015 року в Україні: проблеми попередження, виявлення та гасіння природних пожеж на сільськогосподарських землях, торф’яниках та в лісах”. Організаторами заходу стали: Національний університет біоресурсів і природокористування України, м.Київ, Центр глобального моніторингу пожеж (GFMC, м. Фрайбург, Німеччина),.ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж (REEFMC), м.Київ, ВП НУБіП України “Боярська лісова дослідна станція”.

На конференції були обговорені актуальні проблеми сприяння міжнародній та міжвідомчої співпраці у галузі вивчення, моніторингу та боротьби з природними пожежами у Східноєвропейському регіоні, підвищення ефективності пірологічних досліджені, підготовки фахівців та глибокого вивчення нагальних проблем охорони природних екосистем від
пожеж.

Також були заслухані доповіді : “Система охорона лісів від пожеж в Україні: досвід, ефективність та перспектива удосконалення законодавчо-нормативного забезпечення”. доповідач Марчук Ю.М. професор кафедри дендрології НУБіП України, заступник Голови Держлісагентства України (1997-2014); ” Соціальні, єкологічні та радіологічні наслідки природних пожеж 2015 року”, доповідач Зібцев С.В. професор кафедри лісівництва, лабораторія лісової пірології НУБіП України, директор Регіонального Східноєвропейського центру моніторінгу пожеж; “Природні пожежі та управління ними у Східній Євразії у 2015 році: ретроспектива та висновки”, доповідач Голдаммер Й.Г., директор Центру глобального моніторінгу пожеж (GFMC).

“Лісові пожежі у Республіці Білорусь: профілактика, моніторінг і боротьба з ними”, доповідач Усеня В.В. заступник директора Інституту лісу НАН Республіки Білорусь; “Кліматичні фактори, що впливають на виникнення та поширення природних пожеж в Україні та їх зміни у сучасний кліматичний період”, доповідач Балабух В.О., Український науково-дослідий інститут гідрометеорології. та ін.