Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Лісівники Київщини завершують весняну лісокультурну кампанію

Лісівники завершують весняну лісокультурну кампанію 2020, яка завдяки теплим погоднім умовам цього року розпочалась у лютому місяці – раніше, ніж зазвичай.
В рамках лісокультурної кампанії цьогоріч планувалось проведення Всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом» у період з 21 березня по 18 квітня 2020 року, яка передбачала залучення великої кількості громадськості до весняної посадки лісу. В рамках Акції планувались два безпрецедентних заходи: 21 березня, у Міжнародний день лісів, – висадити 5 мільйонів дерев та тижневий Марафон садіння лісу, протягом тижня, з 21 до 29 березня, у рамках Акції планувалось висадити щонайменше 10 мільйонів дерев одночасно в усіх областях України.
Проте, зважаючи на ситуацію, щосклалась у зв’язку з загрозою поширення коронавірусу, враховуючи відповідні урядові рішення щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції, організаторами Акції було прийняте рішення про відміну проведення масових заходів, в тому числі і в рамках акції «Відновлюємо ліси разом».
Не зважаючи на загальнодержавний карантин, лісівники продовжують відновлювати ліси та враховуючи погодні умови, зокрема на Київщині, весняна лісокультурна кампанія 2020 року добігає до завершення.
Так, станом на 18 березня 2020 року державними лісогосподарськими підприємствами Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства при загальній запланованій площі для відновлення лісу 1545 га, вже проведено відновлення лісу на площі 1450 га, на яких висаджено більше 10 млн. сіянців. Основними породами, які були висаджені є дуб звичайний та сосна звичайна. Доповнення лісових культур здійснено на 1170 га, в ході доповнення висаджено більше 2 млн. сіянців.