Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Деревина доступна на електронних аукціонах, – Андрій Заблоцький

На сьогодні тільки підприємства, які належать до сфери управління Держлісагентства, вже виставили майже 4 мільйони кубометрів деревини на електронні аукціони, а продано на суму майже 500 мільйонів гривень. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.
Він підкресли, що відповідно немає проблем з вибором деревини, з доступом до неї. Позитивну тенденцію відзначає і бізнес.
«Як ви знаєте, в Україні з лютого запроваджено експериментальний проект щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини. Вся необроблена деревина усіма лісокористувачами, у тому числі і комунальними, що реалізується в Україні, виставляється виключно на електронні аукціони. Це важливо, адже весь ресурс тепер доступний для бізнесу. Якщо раніше торги відбувалися один раз у квартал, всі так би мовити «воювали» один раз у три місяці за сировину, то тепер торги відбуваються майже щоденно. Вони відбуваються на різних електронних майданчиках. Частина сировини, так звані великі лоти, які були статистично відібрані на основі даних 2019 року – виставляється на систему «Прозорро. Продажі». Всі інші об’єми лотів можуть виставлятися на різних е-майданчиках на вибір лісокористувачів», – зазначив Голова Держлісагентства.
Також Андрій Заблоцький повідомив, що на сайті Держлісагентства щомісяця оприлюднюються результати моніторингу споживання деревини https://bit.ly/38VrL4q. Також оприлюднена і орієнтовна сортиментна структура заготівлі деревини у 2020 році від всіх видів рубок https://bit.ly/2IVettU.