Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Лісівники впроваджують нові методи вирощування саджанців із закритою кореневою системою для того, щоб розширити терміни висаджування лісу, – Володимир Бондар на Вінничині

Учасники виїзного засідання колегії Держлісагентства, що проходить 26-27 червня на базі Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, після завершення пленарної частини ознайомилися з теплично-парниковим господарством ДП «Вінницький лісгосп».

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар зазначив, що вінницькі лісівники високопрофесійно займаються лісорозсадницькою справою, вирощують якісний садивний матеріал. Тому і мають можливість створювати високопродуктивні насадження дуба звичайного.

“Наша плідна та щоденна робота – це відповідь на закиди, що лісівники нібито лише рубають. Велика праця, досвід і знання лісівників є запорукою того, що Україна буде з лісом”, – зазначив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

У свою чергу, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар проінформував, що держпідприємства лісового господарства Вінниччини щорічно вирощують 12 млн шт. посадкового матеріалу. Зокрема ДП «Вінницький лісгосп» залучає значні ресурси для щорічної заготівлі 17-18 тонн лісового насіння та вирощування 1,2-1,5 млн шт. якісного посадкового матеріалу. Сучасний комплекс теплично-парникового господарства включає в себе теплицю площею 500 кв. м на центральній садибі ДП «Вінницький лісгосп», виробництва Польщі. Тут у цьому році вирощено 250 тис. шт. сіянців деревних та чагарникових порід, зокрема дуба звичайного – 160 тис. шт., береки лікарської – 10 тис. шт., модрини – 50 тис. шт. У теплиці встановлено сучасні автоматизовані системи.

За матеріалами http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=193424&cat_id=32888