Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Вінницькі лісівники створили розгалужену мережу лісівничо-екологічних просвітницьких центрів та пунктів.

 

Учасники виїзного засідання розширеної колегії Держлісагентства ознайомилися з роботою лісівничо-екологічного просвітницького пункту «Лісопарк», який створено 2017 року завдяки ініціативі мера Вінниці Сергія Моргунова та начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Бондаря.

Держпідприємства лісового господарства Вінницького ОУЛМГ створили 44 лісівничо-екологічних просвітницьких пунктів та 33 лісівничих еколого-просвітницьких центрів. На базі держлісгоспів діє 46 учнівських лісництв.

На території, яка підпорядковується ДП «Вінницький лісгосп», міська рада облаштувала сучасний дитячий та спортивний майданчики. Алея, що простягнулася від Хмельницького шосе до майданчиків, поділена на пішохідну зону (4 метри) і доріжку для велосипедистів (2 метри), має сучасне освітлення, wi-fi, облаштована камерами відеоспостереження. Лісівники ДП «Вінницький лісгосп» облаштували зони відпочинку: розвішали на деревах шпаківні, встановили альтанки та лавочки для відпочинку, змонтували цікаві інформаційні стенди з корисною інформацією про ліс, основні види тварин та птахів Вінниччини, деревний склад подільських лісів, правила поведінки в лісі тощо.

«Багатий досвід інформаційно-просвітницької роботи вінницьких лісівників заслуговує вивчення. Лісівничо-екологічний просвітницький пункт «Лісопарк», як спільний проект міської ради Вінниці і лісівників, є прикладом для наслідування. Держлісагентство приділяє велику увагу еколого-просвітницькій роботі. У Вінницькій області вона проводиться на високому рівні. Постійно створюються нові учнівські лісництва, відкриваються лісівничо-екологічні просвітницькі пункти та центри. Особливо цінно те, що така важлива робота відбувається за підтримки місцевої влади – тоді й результати її вдвічі ефективніші!» – сказав заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

«Створення лісівничо-екологічного просвітницького пункту «Лісопарк» – це вдалий приклад злагодженої і результативної співпраці міської ради та Вінницького ОУЛМГ. Сьогодні це сучасна зона відпочинку для молодих батьків з дітьми, літніх людей та гостей міста. Ми отримуємо подяки та схвальні відгуки вінничан про це улюблене для них місце відпочинку. Тому вже зараз маємо чимало таких спільних проектів з міською владою обласного центру, райцентрів, територіальних громад області», – відзначив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар.