Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ЛІСОКУЛЬТУРНИЦІ З КИЇВЩИНИ ПОТРАПИЛИ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ

За сприяння секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування 10-13 вересня Державне агентство лісових ресурсів України відкрило у Парламенті фотоекспозицію «Лісівники на службі лісу та суспільству».

Метою фотовиставки є привернення уваги народних обранців до лісового та мисливського господарства. Відвідувачі фотовиставки зможуть ознайомитися зі складовими лісогосподарської діяльності та повсякденних буднів лісівників. При відкритті фотовиставки буде можливість обговорити сучасний стан та перспективи розвитку галузі, привернути увагу народних обранців до законодавчих прогалин, які не дозволяють повноцінно та ефективно здійснювати господарювання для забезпечення суспільства деревиною та іншими продуктами лісу.

Захід проводиться в рамках акції Держлісагентства «Лісівничий тиждень» з нагоди професійного свята працівників лісового господарства, лісової, деревообробної промисловості України – Дня працівника лісу.

У відкритті фотоекспозиції взяли участь народні депутати України, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар, експерти лісової галузі та інші.

Володимир Бондар провів міні-екскурсію по виставці, під час якої розповів про її завдання: «На експозиції представлені фото з повсякденної роботи лісівників – як вони заготовляють насіння, вирощують саджанці, доглядають за молодим лісом. Також представлені фото, які ілюструють збереження біорізноманіття у лісах, розвиток рекреації, роботу з молоддю. Це загалом величезний комплекс робіт, які здійснюють лісівники».

Також заступник Голови Держлісагентства підкреслив, що по всій Україні проводиться низка заходів для привернення уваги до досягнень лісівників і проблем, які необхідно вирішувати.

«На завтрашньому круглому столі з експертами ми обговорюватимемо необхідні законодавчі зміни, і вони будуть узагальнені та передані законодавчій та виконавчій гілці влади. Ми розпочинаємо обговорення Національної лісової політики, щоб вона була базовим принципом діяльності лісової галузі України», – зазначив Володимир Бондар.

У свою чергу, Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко відповідаючи на питання журналістів, повідомив, що лісове господарство є невід’ємною частиною захисту довкілля. «Ми будемо підтримувати розвиток лісового господарства та збереження біорізноманіття. Звичайно, наразі будуть розроблятися принципи національної лісової політики. І є необхідність внесення змін до Лісового кодексу України. Головне, щоб все було вивірено і узгоджено», – сказав він.

Київщину на фотовиставці представлено фотороботами на яких зображені лісові насадження ДП “Тетерівський лісгосп” та лісокультурниці ДП “Ржищівський військовий лісгосп”