Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ЛІСОВА ОХОРОНА КИЇВЩИНИ ПОПЕРЕДИЛА РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ВОГНЮ НА ЛІС – ПАЛІЯ ЗАТРИМАЛА ПОЛІЦІЯ

Лісовою охороною оперативно попереджено розповсюдження вогню на лісові масиви Шибенського лісництва державного підприємства «Клавдієвське лісове господарство».
Пообіді, 23 квітня 2020 року, житель с. Червоний Ріг, що на Київщині, спалював сміття на власному подвір’ї. Невдовзі вітер розповсюдив вогонь на сусідське господарське приміщення та огорожу. Полум’я швидко перекинулось на поле, сухостійний трав’яний настіл та колгоспний ліс.
Оскільки полум’я швидкими темпами прямувало до лісових масивів у кварталі 39 Шибенського лісництва та становило реальну загрозу лісовим насадженням, лісовою охороною лісництва було вжито всіх необхідних заходів, щоб запобігти перекиданню вогню. Було прокладено мінералізовані смуги вздовж поля, які, власне, і зупинили вогонь.
До гасіння пожежі було задіяно 10 чол. особового складу Шибенського ліснитцва, 1 пожежний автомобіль ДП «Клавдієвський лісгосп» та трактор з ґрунтообробним обладнанням.
Приблизно о 16 год. пожежу було локалізовано.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає стягнення штрафу від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.
Наразі проводяться слідчі дії. Палієві, 29-річному жителю с. Червоний Ріг, що спалював сміття на власному подвір’ї та допустив розповсюдження пожежі, загрожує максимальне покарання у вигляді сплати штрафу на суму до 153 тисяч гривень або позбавлення волі до 5 років.
Відео за посиланням: https://youtu.be/UnHeVyVu7s4