Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Лисиця, як і багато інших диких звірів..

Лисиця – один з найпоширеніших видів хутрових звірів на просторах нашої неосяжної Батьківщини, і один з головних об’єктів полювання.

Хоч і полювання на лисицю розпочинається з листопада місяця все ж з вуст мисливців Київщини почула кілька цікавих фактів про таких красивих але водночас хижих звірів – лисиць.

Ви знали, що рудих лисиць і ще називають вогнівками? Полюючи на мишей, вогнівки виконують захоплюючий танок. Спочатку підстрибують, далі крутяться на одному місці, а потім б’ють лапами по землі, намагаючись вигнати гризуна з нори. Загалом же — це дуже допитливі тварини, які люблять дізнаватися щось новеньке. Саме тому їх доволі часто можна побачити неподалік від людських поселень.

Неймовірні факти про лисиць:

№1 — фермери деяких країн приручають їх, щоб ті рятували угіддя від гризунів.

№2 — лисиці бояться котів.

Лисиця – хижак, який дуже часто зустрічається на території лісогосподарських підприємств Київського обласного та по м.Києву управлінні лісового та мисливського господарства. Лисиця заселяє всю територію України, степову зону, живе в лісах, пустелях, навіть в горах.

Харчується лисиця, головним чином, дрібними тваринами, полює на зайців, полівок, ховрахів і всіляких шкідливих гризунів, чим приносить, з одного боку, величезну користь людині.

 

Проте, лисиця може принести людині і її здоров’ю непоправну шкоду. Лисиця, як і багато інших диких звірів, може бути переносником такої небезпечної хвороби, як сказ. Лікування сказу повинне проводитися відразу після можливого контакту з хворою твариною. Чим раніше укушена людина звернеться в клініку за лікуванням, тим краще, тому що після появи клінічних симптомів врятувати хворих вже не вдається.

Відділ мисливського господарства