Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

“Ми націлені на максимальну транспарентність роботи”

“Ми націлені на максимальну транспарентність роботи”

, – про це вчора заявив радник Голови Держлісагентства України Андріан Гутник на круглому столі присвяченому протидії корупції в лісовому секторі України, що відбувся в Представництві Світового банку. Ініціаторами обговорення виступили організатори регіональної Програми «ФЛЕГ-2».

В свою чергу, зі сторони Держлісагентства участь у заході взяли: Володимир Романовський – начальник Управління лісового господарства; Алла Святецька – заступник начальника управління – начальник Відділу кадрів; Валентина Овчиннікова – головний спеціаліст Сектору юридичного забезпечення та з питань запобігання та протидії корупції.

А також до представницької місії лісової галузі долучилося керівництво ДП «Укрлісконсалтинг». Інтереси підвідомчого підприємства представили: Стефан Стефановський – генеральний директор ДП «Укрлісконсалтинг» та Юрій Сотник – заступник директора з вирішення виробничих питань.

В ході обговорення учасниками заходу корупційних схем в лісовому секторі Андріан Гутник зосередив увагу присутніх на основних напрямках роботи Держлісагентства щодо подолання цієї проблеми.

«Ліси України – це був «приватний садочок» попереднього керівництва, в який нікого не пускали. Ви здійснювали спроби ввійти у той садочок із вашими напрацюваннями, але ніхто цього не брав до уваги.
Нове керівництво агентства лісових ресурсів в особі Валерія Чернякова має зараз курс на максимальну транспарентність роботи. Хочу наголосити ще раз, що ліси України – це державна власність, фактично власність народу, й громадськості вирішувати якими шляхами галузь буде розвиватись далі. На сьогодні основне завдання – це якомога швидше викорінити корупцію, вжити для цього необхідних заходів.

Хочу сказати, що в першу чергу, з чого почав Валерій Черняков свою роботу – це з прозорості діяльності агентства і обласних управлінь. Була надана вказівка всім керівникам територіальних управлінь про оновлення сайтів, для того щоб оперативно й максимально висвітлювати всю їхню роботу. Зараз впроваджується «гаряча лінія», яка наступного місяця має вже запрацювати. Ідея лінії – це боротьба з корупцією. І я переконаний, що кожен із працівників галузі зможе надати свою інформацію про незаконні порушення. Завдяки цьому керівництво Держлісагентства може дізнаватись про протизаконні дії, які проводять керівники на місцях і оперативно реагувати на них.

Крім того, хочу зазначити, що ми тепер постійно будемо приймати участь в таких круглих столах. Ми однозначно завжди будемо з Вами разом співпрацювати Держлісагентство відкрито для всіх, як для представників громадськості, так і для працівників лісової галузі».

Також на круглому столі доповідачами та експертами були продемонстровані презентаційні матеріали.
Так, з ґрунтовною доповіддю про економічні, статистичні та інші ознаки корупції в лісовому секторі присутнім відзвітував Михайло Попков, експерт програми «ФЛЕГ-2».

З ілюстративною інформацією про правове регулювання боротьби з корупцією в лісовому секторі учасників заходу поінформував Олег Сторчоус, експерт програми «ФЛЕГ-2».

Зокрема, про необхідність системних змін в лісовій галузі для того щоб унеможливлювати корупцію доповів Олександр Банчук, експерт програми «ФЛЕГ-2».

На завершення радник Голови запевнив, що «Ми докладемо всіх зусиль спільно в роботі з Вами, щоб мати позитивні результати в боротьбі з цією проблемою. Ми будемо працювати для того щоб весь той негатив який є в лісовій галузі був викритий і викорінений».

Прес-служба Держлісагентства України