Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Ми – за спільну ідею модернізації ЄДСЕОД з неурядовими організаціями та науковими інститутами

Керівництво Держлісагентства на чолі з ВалеріємЧерняковим та представниками підвідомчих підприємств взяло участь у круглому столі на тему «Оцінка стану на напрямки розвитку системи контролю руху деревини в Україні, який відбувся в стінах Київського Національного університету біоресурсів та природокористування.

Організаторами заходу виступили також виконавці Програми по удосконаленню правозастосування та управління в лісовому секторі «FLEG II» та FSC Global Development.

На спільному засіданні сторони розглянули питання стану і основних напрямків розбудови системи контролю руху деревини в Україні. Це питання наразі є дуже актуальним у контексті підписання Президентом України економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами, що заплановано на 27 червня поточного року. Зокрема, стаття № 294 цієї Угоди передбачає, що Сторони мають зобов’язуватися сприяти торгівлі законною та сталою лісопродукцією. Це означає, що всі учасники на ринку лісопродукції мають бути впевнені у придбанні деревини, яка заготовлена до вимог національного законодавства з дотриманням принципів неперервності і не виснажливості лісокористування.

Варто зазначити, що одним із інструментів забезпечення поліпшення обліку лісових ресурсів, попередження незаконних заготівель, боротьби з тіньовим оборотом деревини є система контролю руху деревини. В свою чергу, Держлісагентство України приділяє значну увагу цим питанням: запроваджено сертифікати походження деревини, функціонує електронний облік деревини.

Керівництво Держлісагентства вважає, що проведення такого роду заходів має сприяти об’єктивній і виваженій роботі в напрямку модернізації єдиної державної системи електронного обліку деревини, пошуку нових рішень з урахуванням вимог Європейського Союзу та включення до цієї системи лісопромислового комплексу, залучення неурядових організацій та наукового потенціалу.

Прес-служба Держлісагентства України