Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

НАДЗВИЧАЙНА ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА! РОЗВОДИТИ ВОГОНЬ У ЛІСІ ЗАБОРОНЕНО! Шторм-прогноз на 02-05 травня 2018 року

Лісівники звертаються до мешканців області з проханням відмовитися від відвідування лісів і лісопаркових зон.

Повідомляємо, що згідно розпорядження Київської облдержадміністрації №738 від 20.07.2011 р.”Про заборону відвідування лісів населенням і в’їзду до  них транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки”,- під час надзвичайної пожежної небезпеки діє заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів.

Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони!

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства – Стаття 77. Порушення вимог пожежної безпеки в лісах

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах – тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян!

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян!

Основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – близько 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.

Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте обласне управління за телефоном (044) 451-20-30, або 101!