Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Навчання з живцювання та черенкування

За ініціативи головного лісничого ДП «Київський лісгосп» Грінченка Юрія Олександровича. В ботанічному саду ім. Гришка відбулося навчання з живцювання та черенкування. Присутні були лісничі, помічники лісничих з підпорядкованих лісгоспу лісництв, провідний інженер з лісових культур ДП «Київський лісгосп» та представник з Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства.
Мета навчання полягала в тому щоб провести обмін досвідом по живцюванню та зеленому черенкуванні декоративних хвойних і листяних порід.

Спеціалістами ботанічного саду всім присутнім була надана кваліфікована консультація по новітніх методах укорінення живців із застосуванням стимулюючих речовин (стимуляторів росту, підживлення, стимулятори освіти коренів)

Була надана консультація по оптимальних термінах живцювання декоративних хвойних та листяних порід, а саме: туї різних форм, ялівцю, кипарисових, самшиту, спірея різних видів, дейції, форзиції, бузку звичайного.

Обговорювалися терміни окуліровки, прищеплення, черенкування різних деревних та кущових порід.
Звернули увагу і на склад грунту, в який висаджуються черенки, а також на температурні умови, які б сприяли кращій приживлюваності.

Спеціалісти батанічного саду продемонстрували всім присутнім способи підрізання хвойних порід для формування їх різних форм (шаровидна, спіралевидна ..)

Працівники ботанічного саду відповідали на всі питання, які задавалися лісівниками.

Прес-служба КОУЛМГ