Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Незаконна рубка у 2015 році завдала збитків Україні на суму майже 85 млн, – Христина Юшкевич

У 2015 році в Україні за офіційними даними було незаконно вирублено 24 тис. кубів лісу. Про це повідомила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич в інтерв’ю gazeta.ua.

«Якщо говорити мовою цифр, такі збитки можна оцінити у майже 85 млн гривень. Щодо 2016 року, то лише за перших півроку, незаконна вирубка зросла на 36% із відповідним періодом минулого року, і склала в галузі 15,8 тис. кубів. Але відверто – ці цифри далекі від реальних. Насправді незаконна вирубка лісів в Україні має масштабніший характер», – повідомила вона.

Водночас, Христина Юшкевич зауважила, що для вирахування точного відсотку незаконної вирубки та, головне, подолання цього явища, необхідне повноцінне запровадження єдиного електронного обліку деревини, а також бази статистичних даних переробки та потреб деревини у державі.

«На сьогодні існує баланс заготівлі. Ми знаємо, що протягом року лісові господарства у сфері агентства заготовляють майже 16 млн кубів і ще більше – 3 млн кубів – іншими лісокористувачами», – розповіла т.в.о. Голови відомства.

Прес-служба Держлісагентства