Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Незважаючи на тиск, Держлісагентство продовжить очищення від недобросовісних представників лісової галузі, – Христина Юшкевич

Державне агентство лісових ресурсів розпочало та за будь-яких умов продовжить очищення лісової галузі від недобросовісних керівників державних лісгоспів. На цьому наголосила т.в.о. Голови відомства Христина Юшкевич.

Вона повідомила, що сьогодні підписано накази про звільнення трьох керівників державних підприємств «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс» (Волинська область), «Уманське лісове господарство» (Черкаська область), «Володимирівське лісове господарство» (Миколаївська область) за суттєві порушення законодавства у веденні господарської діяльності. За результатами перевірок встановлено неналежне виконання обов’язків, допущення випадків здійснення незаконних рубок, порушення під час реалізації лісопродукції шляхом зміни її асортименту. Факти та матеріали перевірок вже розглядаються правоохоронними органами.

«Минулого року Держлісагентство вперше за всю історію існування започаткувало практику призначення директорів лісгоспів на конкурсній основі. І всі керівники, як новопризначені, так і ті, які вже працюють значний час, повинні пам’ятати, що при виявленні порушень вони будуть нести покарання», – наголосила Христина Юшкевич.

Т.в.о. Голови Держлісагентства підкреслила, що основними принципами роботи для працівників лісової галузі має бути фаховість, чесність, прозорість та відкритість.

Однак, за словами Христини Юшкевич, протягом всього періоду здійснення перевірок зазначених лісгоспів відбувався тиск на Держлісагентство з боку окремих політичних сил шляхом залучення місцевих політиків. Тому ймовірно, що найближчим часом у суспільстві поширюватимуться різні неправдиві повідомлення, які стосуватимуться роботи відомства.

«Держлісагентство у своїй діяльності керується виключно законодавством України і будь-які впливи ззовні є недопустимими. Наше відомство завжди відкрите до конструктивного діалогу з представниками громадськості. Незважаючи на політичний тиск, ми й надалі продовжуватимемо очищення лісової галузі. Потрібно зробити так, щоб лісівниками пишалися, і вони стали взірцем і прикладом ефективної та прозорої роботи», – наголосила т.в.о. Голови відомства.

Прес-служба Держлісагентства