Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Операції “Новорічна ялинка”

Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства на виконання розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 19.11.12 № 497 “Про заходи щодо охорони хвойних лісів від незаконних рубок у передноворічний період” та з метою забезпечення охорони хвойних лісів від незаконних рубок у передноворічний період 2015 року в лісогосподарських підприємствах та по Управлінню створено штаби щодо координації дій лісової охорони під час проведення рейдів, розроблено відповідні графіки, які погоджено з правоохоронними та природоохоронними органами.

Видано наказ від 25.11.2014 № 106 “Про охорону хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період 2015 року”, яким затверджено заходи щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконних рубок.

Розроблено та погоджено з ГУ МВС в Київській області та Державною екологічною інспекцією в Київській області графік проведення операції “Новорічна ялинка”.

Станом на 17грудня 2014 року проведено 53 рейди по охороні хвойних лісів від незаконних рубок, діє 65 спеціальних рейдових бригад у складі яких нараховується 221 працівник державної лісової охорони, 17 – органів МВС України, 1 – Державної екологічної інспекції в Київській області. На перехрестях доріг та на контрольних постах ДАІ створено пости для перевірки транспортних засобів щодо законності перевезення новорічних ялинок. До адміністративної відповідальності за незаконну рубку дерев притягнуто 7 осіб, накладено та стягнено штрафів на загальну суму 0,6 тис. грн. та сплачено 1,2 тис. грн. збитків.
Проводиться роз’яснювальна робота серед населення з питань дотримання лісового законодавства. По радіо, телебаченню і в пресі зроблено 18 виступів природоохоронної тематики.

Відпуск новорічних ялинок проводився з обов’язковим маркуванням пластиковими бирками зі штрих-кодом. Лісогосподарськими підприємствами (станом на 12 грудня) реалізовано 1,8 тис. шт. новорічних ялинок на загальну суму 114 тис. грн.

Відділ Охорони і захисту лісу КОУЛМГ