Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Оперативна інформація про результати діяльності Держлісагентства України за останні три місяці 4 червня 2014

Щодо основних здобутків за останні три місяці Державне агентство лісових ресурсів України інформує:

  • весною поточного року підприємства Держлісагентства забезпечили виконання лісокультурних робіт на площі 30,6 тис. га (112% до завдання), в тому числі створено 5 тис. га нових лісів (108% до завдання);
  • обсяг реалізації продукції зріс на 15% до відповідного періоду минулого року і склав 1680 млн. грн.;
  • зросла середньомісячна заробітна плата працівників галузі на 574 грн. або 10% (середньомісячна заробітна плата складає 3417 грн.);
  • всі лісові пожежі ліквідовувалися в початковій стадії;
  • підприємствами галузі сплачено до зведеного бюджету податків і зборів та обов’язкових платежів 222,4 млн. грн., що на 21.4 млн. грн. (10,6%) більше ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, сплачено єдиного соціального внеску 182,4 млн. грн., що на 0,1 млн. грн. більше порівняно з минулим роком.

Відповідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 04.09.2013 № 773-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних підприємств до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів» передачі підлягають підприємства Міністерства оборони України.

На сьогодні процес передачі лісогосподарських підприємств, що перебувають у віданні Міноборони України не завершено – із 10 підприємств передано 5.

Керівники державних підприємств: «Чернігівський військовий лісгосп», «Черкаське військове лісництво», «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» і «Львівський військовий лісокомбінат» зволікають з передачею цілісних майнових комплексів, постійно оновлюючи склад комісій з приймання-передачі, а в окремих випадках взагалі відмовляються від підписів в актах, мотивуючи такі дії відсутністю у них повноважень відповідно до статутних документів. Міноборони України перестало інформувати на якій стадії і коли буде готовий пакет документів для вищевказаної передачі.

Держлісагентство пропонує доручити Міноборони терміново завершити роботу з питань передачі лісогосподарських підприємств до сфери управління Держлісагентства.

Прес-служба Держлісагентства