Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ДП “Укрлісконсалтинг” інформує про зниження ціни бирок для електронного обліку деревини

В результаті низки переговорів, проведених «Укрлісконсалтингом» з фірмою «Латчбахер Україна» була досягнута домовленість щодо зниження ціни бирок для електронного обліку деревини з 1.45 до 1.25 гривень за одиницю.
Переговорам між іноземним постачальником та головним оператором ЄДСЕОД передувала ретельна робота фахівців ДП «Укрлісконсалтинг» щодо вивчення сучасного стану світового ринку систем електронного обліку деревини.
Ознайомившись з результатами досягнутого, австрійський партнер погодився знизити ціну бирок, яку він постачає лісгоспам України, з 1.45 до 1.25 гривень, тобто на 16%.
Завдяки зусиллям нового керівництва ДП «Укрлісконсалтинг», підприємства лісової галузі України матимуть можливість заощаджувати щонайменше 7.2 мільйона гривень щороку.

ДП «Укрлісконсалтинг» сповістив також Держлісагентство України та користувачів ЄДСЕОД щодо зниження ціни обслуговування індивідуального коду лісопродукції (ІКЛ) з 24 коп. до 19.5 коп. за одиницю.
Слід відзначити, що пошук резервів для зниження вартості експлуатації електронної системи обліку деревини почався з перших днів роботи нового керівництва ДП «Укрлісконсалтинг».

Протягом двох останніх місяців був проведений якісний факторний аналіз собівартості послуг, які надає ДП «Укрлісконсалтинг» лісовим господарствам України.

В результаті проведеної роботи фахівцями підприємства були знайдені приховані резерви зниження собівартості, які не використовувало, чи не хотіло використовувати попереднє керівництво підприємства.
Від зниження ціни на послуги ДП «Укрлісконсалтинг», лісгоспи України отримають загальну економію в розмірі 1.620 тис. гривень щорічно.

Реформа в сфері управління лісової галузі України триває.

Довідка: «Латчбахер Україна» є представником австрійської фірми «Латчбахер ГмбХ», яка постачає обладнання та витратні матеріали для Єдиної державної системи електронного обліку деревини (ЄДСЕОД) в Україні.

ДП «Укрлісконсалтинг» є головним українським оператором ЄДСЕОД.