Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ОСТАП СЕМЕРАК: ЗАПОВІДНИКИ ТА НАЦПАРКИ, ПІДПОРЯДКОВАНІ МІНПРИРОДИ, ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ “ПОСАДИ ДЕРЕВО МИРУ”

Міністерство екології та природних ресурсів долучилося до Всеукраїнської акції «Посади дерево миру». Захід присвячений Міжнародному дню попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і військових конфліктів, проголошеному Генеральною Асамблеєю ООН 6 листопада 2001 року.

Всеукраїнська акція «Посади дерево миру» розпочалася 5 листопада і стартувала одночасно у 15 містах і селах у різних областях України, які висадять перші Алеї миру. Захід відбувається з ініціативи Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви і підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.

На знак захисту довкілля від впливу наслідків ведення військових дій та відновлення миру в Україні, Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак разом із єпископом-помічником Київської Архиєпархії УГКЦ Владикою Йосифом Міляном та представниками місцевої влади долучилися до висадження хвойної та фруктової Алеї Миру біля Собору Вишгородської Богородиці УГКЦ у м. Вишгород Київської області.

За словами Міністра екології та природних ресурсів, до Всеукраїнської акції «Посади дерево» приєднаються національні природні парки та заповідники.

«Акція є безстроковою, і ми будемо намагатися поширювати її на всій території України. Наші заповідники та національні природні парки, підпорядковані Мінприроди, також приєдналися до цієї ініціативи. Ми залучили наших фахівців та надаємо посадковий матеріал. Особливо приємно, що акцію підтримує молодь та діти. Це підтверджує факт, що в Україні зростає інтерес до правильного бережливого ставлення до навколишнього середовища», – зазначив Остап Семерак.

Міністр екології та природних ресурсів сподівається, що у майбутньому акція переросте у справжній загальнонаціональний екологічний рух і запросив всіх українців її підтримати. «Акція дуже символічна і світла. Ми зробили Божу справу – висадили цілий сад. З іншого боку ми висловили свій протест війні та агресії, яка несе смерть і шкоду природі. Моя далекосяжна мета як Міністра екології – розвинути цю акцію у загальноукраїнський рух висаджування дерев по всій території України. Будемо працювати для поширення цього досвіду. Запрошую всіх!», – сказав Остап Семерак.

Він також нагадав, що саме Україна ініціювала на останній Асамблеї ООН з навколишнього середовища ухвалення резолюції «Захист довкілля в районах, вражених збройними конфліктами».

«Нас у цьому насправді підтримало багато країн. Це був перший документ, який за останні 20 років привертає увагу міжнародної спільноти до захисту довкілля у зонах збройних конфліктів. Вірю, що вже скоро настане час і десятки таких алей Миру ми закладемо в окупованих сьогодні містах Луганської та Донецької областей», – резюмував Остап Семерак.

За матерiалами: www.kmu.gov.ua