Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Підсумки 11-ої акції Держлісагентства України «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Підсумки 11-ої акції Держлісагентства України «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Започаткована ще у 2006 році акція Держлісагентства «Майбутнє лісу у твоїх руках», незважаючи на недостатнє бюджетне фінансування лісової галузі, цього року стала масовою! Участь у заходах акції взяли близько 27 тисяч осіб, з них майже 15 тис. – шкільна та студентська молодь. Крім того, активно долучились до акції представники громадських організацій, засобів масової інформації, органів влади.

У рамках акції за допомогою та під керівництвом лісівників-професіоналів на площі майже 3 тис. га створено лісові насадження. Чим більше громадян, особливо молоді, будуть обізнані з процесом створення, догляду та вирощування лісових насаджень, тим більше буде прихильників бережливого ставлення до лісу. Саме в цьому вбачають лісівники основне завдання акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Усього за період весняної лісокультурної кампанії підприємствами Держлісагентства створено 29,5 тис. га лісових культур, у тому числі 2 тис. га нових лісів.

На площі понад 1 200 га учасниками акції виконано роботи з прибирання лісового фонду від сміття. Відремонтовано більше сотні місць відпочинку і побудовано біля двох десятків нових.

Офіційне відкриття акції відбулось у ДП «Канівське лісове господарство» Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, де Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич висловила сподівання на те, що кожного року все більше наших громадян долучатимуться до цієї важливої справи.

2 квітня у заході акції, який відбувся у ДП «Малинське лісове господарство», взяло участь керівництво Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства лісових ресурсів України і Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. До заходу також долучилися представники державних органів місцевої влади, депутати, представники ЗМІ, учні шкільного лісництва, лісівники.

У рамках акції Держлісагентства «Майбутнє лісу у твоїх руках – 2016» було також проведено близько 1,5 тисяч ознайомчо-пізнавальних заходів для учнівської молоді та понад 700 заходів з благоустрою територій. Прочитано 1,1 тисяч лекцій на природоохоронну тематику та проведено виховні години для учнів молодших класів за місцем діяльності учнівських лісництв (понад 500 шкіл). Юними помічниками лісівників було виготовлено близько 3 тисяч шпаківень, упорядковано біля 2 тисяч мурашників у лісах та очищено майже сотні джерел.

На рівні лісогосподарських підприємств проведено дитячі конкурси на кращий твір і малюнок за темою «Людина та ліс».

9 квітня лісівники спільно з громадськістю долучилися до заходів Всесвітньої ініціативи «Дерева миру», а з 10 по 14 квітня проведено обласні конкурси на краще шкільне лісництво.

Акція Держлісагентства отримала великий резонанс у засобах масової інформації. Їй було присвячено понад тисячу матеріалів.

Держлісагентство висловлює щиру вдячність усім, хто не залишився осторонь і зробив свій громадянський внесок у справу збереження та примноження українських лісів!

Прес-служба Держлісагентства