Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Підведено підсумки господарсько-фінансової діяльності за 2019 рік

Нещодавно, в Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Олексія Бойка відбулась розширена колегія за участю керівників лісогосподарських підприємств області, представників громадської ради при управлінні, профспілок та запрошених, серед яких – Віктор Мельхіорович Маурер, завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій ННІ лісового та садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Основним питанням згідно порядку денного було підведення підсумків господарсько-фінансової діяльності підприємств за 2019 рік.

Перший заступник начальника управління Руслан Гузенко проінформував присутніх про підсумки господарсько-фінансової діяльності за 2019 рік, акцентувавши увагу на наступних напрямках діяльності:

Відтворення лісів
Поліпшення якісного складу лісів
Лісові пожежі
Незаконні рубки
Всихання лісів
Мисливське господарство
Використання деревини
Реалізація деревини знеособлений кубометр заготовленої /реалізованої деревини
Залишки деревини порівняно з місячною заготівлею
Переробка деревини
Питомі витрати світлих нафтопродуктів у реалізованій лісо продукції
Охорона праці
Чистий дохід від реалізації лісо продукції
Реалізація та фінансування на 1 га лісів
Рентабельність всієї діяльності
Чистий фінансовий результат
Податки
Дебіторська/кредиторська заборгованість
Середньомісячна заробітна плата
Зростання продуктивності праці та заробітної плати
Робота з громадськістю та ЗМІ
Звернення громадян
Правова робота
Кадрове забезпечення

Підсумовуючи доповідь, Руслан Володимирович зазначив, що рік був надзвичайно складним, особливо в частині ринку деревини та значного падіння цін на лісопродукцію. Все це відобразилось на господарських та фінансових показниках підприємств.

Заступник начальника управління Тарас Васьків проінформував про зміни в законодавстві щодо реалізації необробленої деревини через електронні аукціони та ознайомив присутніх з основними змінами, які вступили в дію відповідно постанови Кабінету Міністрів України №1178 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини».

Про зміни в антикорупційному законодавстві, зокрема і в частині заповнення е-декларацій розповів Руслан Атаманчук – головний спеціаліст Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, відповідальний за даний напрямок роботи в управлінні

Голова Київської обласної організації профспілок працівників лісового господарства Лариса Дегтяр проінформувала членів колегії та запрошених про основні пріоритети діяльності профспілки, враховуючи ситуацію, що склалася в лісовій галузі сьогодні, висловила занепокоєння щодо наслідків у вигляді відтоку фахівців, зниження рівня заробітної плати, а відповідно і рівня якості життя та соціального захисту працівників.
В свою чергу, директор ДП «Тетерівський лісгосп» Дмитро Гоцуляк звернувся до Лариси Дмитрівни з пропозицією ініціювати зустріч представників директорського корпусу лісогосподарських підприємств з головою Державного агентства лісових ресурсів Андрієм Заблоцьким.

Голова Громадської ради при Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства Олег Береговий подякував за спільну роботу, зокрема в частині підтримки сімей загиблих воїнів АТО Київщини та проінформував членів колегії та запрошених про засідання громадської ради, що відбулось 31 січня та про прийняті рішення. Зокрема, про звернення до Державного агентства лісових ресурсів України, Верховної ради України, Прем’єр-Міністра України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо ситуації в лісовій галузі, зокрема в частині оподаткування лісогосподарських підприємств та ситуації на ринку деревини, бо в такому стані ситуацію лишати просто неможливо.

Член Громадської ради при управлінні, голова ГО «Воїн АТО» – Олександр Талалай подякував всім колективам управління за співпрацю та передав Подяки від Голови правління ГО «Родини Героїв Вишгородщини» за активну громадську позицію , вагомий внесок розвиток волонтерського руху, патріотизм та допомогу сім’ям загиблих учасників АТО Вишгородщини:
Олексію Бойко – начальнику управління
Тарасу Васьківу – заступнику начальника управління
Михайлу Головецькому – директору ДП «Вищедубечанський лісгосп»
Василю Глущенку – директору ДП «Димерський лісгосп».

Віктор Мельхіорович Маурер, завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій ННІ лісового та садово-паркового господарства НУБіП розповів про перспективи співпраці лісівників та університету, шляхом створення регіональних науково-навчальничих виробничих центрів з відтворення лісів.