Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Пленум обласного комітету профспілки працівників лісового господарства.

05 грудня 2017 року у приміщенні Київського обласного та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства (далі – Управління) під головуванням голови Київської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Лариси Дегтяр, начальника Управління Леоніда Бойка, заступника начальника Управління Тараса Васьківа, відбувся Пленум обласного комітету профспілки працівників лісового господарства.

У  Пленумі взяли участь головний спеціаліст Держпраці по Київській області та м. Києву Володимир Мазурок, технічний інспектор ЦК профспілки працівників лісового господарства України Олександр Чуйко, члени обласного комітету профспілки працівників лісового господарства України, голови первинних профспілкових організацій та інженери з охорони праці підприємств лісового господарства Київської області, головний спеціаліст відділу техполітики та охорони праці Управління Роман Конько.

На порядку денному було розглянуто питання про стан дотримання законодавства з питань охорони праці на лісогосподарських підприємствах Київської області, у тому числі на підприємствах, що підпорядковані Управлінню.

У своєму виступі, на початку Пленуму, Олексій Бойко наголосив на тому, що життя та здоров’я людини є беззастережним пріоритетом, тож заходи з профілактики та недопущення виникнення нещасних випадків на виробництві стоять на особистому контролі голови Держлісагентства Володимира Бондаря та начальника Управління. Було підкреслено важливість проведення робіт та контролю за виконанням заходів з питань охорони праці. “… – Ряд робіт по лісозаготівлі лісопродукції, роботи на “нижньому складі”, розвантажувально – завантажувальні роботи, складські роботи які виконуються у лісгоспах, пов’язані з підвищеним ризиком та потребують особливої уваги працівників, серйозного відношення до виконання обов’язків та відповідального ставлення до правил безпеки праці. Необхідність приділяти більш уваги інструктажу, навчанню та перевірці знань працівників – це вимога сьогодення.…”,- зазначив Олексій Леонідович.

Лариса Дегтяр у своїй доповіді ознайомила присутніх зі станом дотримання законодавства з питань охорони праці та станом роботи з питань створення працюючим безпечних та нешкідливих умов праці. Також було зазначено про зростання ролі громадського контролю представниками профспілки та додержання законодавства про охорону праці.

 

Заступник начальника Управління Тарас Васьків проінформував учасників Пленуму про наступне: Впродовж 2017 року Управлінням та підпорядкованими підприємствами було розроблено ряд заходів щодо попередження та профілактики виробничого травматизму, розроблений графік та програма перевірок з питань охорони праці. Були проведені 18 обстежень стану охорони праці, проведено 417 обстежень структурних підрозділів та 190 засідань оперативного адміністративно – громадського контролю ІІІ рівня. Тарас Ярославович запевнив присутніх, що і в подальшому будуть проводитись планові та позапланові перевірки з питань охорони праці, результати яких будуть розглядатись на колегіях Управління та розроблятись відповідні заходи.


В процесі заходу спеціалісти обговорювали загальні питання та обмінювалися досвідом.

У підсумку були окреслені першочергові завдання та перспективи поліпшення роботи з питань створення працюючим безпечних і здорових умов праці та здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства з охорони праці.

Провідний спеціаліст відділу лісового господарства
Київського обласного та по м. Києву управління
лісового та мисливського господарства
Людмила Шрамкова