Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Проведено виробничу нараду за участю юридичних служб підприємств.

З метою підвищення ефективності діяльності юридичних служб підприємств, Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства 2 серпня 2018 року  проведено виробничу  нараду під головуванням Першого заступника начальника управління Руслана Гузенка за участю заступника начальника управління Олександра Цюцюри, завідувача сектором з питань управління персоналом та юридичного забезпечення Оксани Високої та головного спеціаліста-юрисконсульта  Ауріки Маліновської.

В нараді взяли участь працівників юридичних служб підприємств та адвокати, які надають послуги підприємствам на договірній основі.

В ході нараді розглянуто ряд першочергових проблемних питань та напрацьовано шляхи вирішення окремих проблемних питань, зокрема таких, як:

  • користування особистим транспортом працівників для здійснення виробничих завдань (правомірність, оформлення, податкові наслідки).
  • проаналізовано зміст контрактів з керівниками підприємств та Статутів підприємств на предмет перевищення повноважень директорів в разі самостійного призначення виконуючого обов’язки на період відсутності директора.
  • проаналізовано процедуру завіряння копій документів, видавником та розпорядником яких не є підприємство (управління).
  • проаналізовано стан надходження запитів (усних, письмових) від
    правоохоронних та інших органів (крім НАЗК) стосовно надання інформації щодо суб’єктів електронного декларування (аналіз отриманих запитів в розрізі структур та аналіз наданих відповідей).
  • обговорено проблемні питання, які виникають по підприємствах при оформленні речових прав на землю.
  • обговорено законність та правові наслідки укладання договорів про взаємну співпрацю та /або охорону земельних ділянок.
  • проаналізовано зміст Закону України «Про публічні закупівлі».
  • проаналізовано стан подання звітності з правової роботи та обговорено проблемні питання при складанні та поданні звітності.

Окремим питанням обговорено напрямки роботи юридичних служб в частині шляхів спростування та заперечення недостовірної інформації в ЗМІ стосовно діяльності підприємств Київського обласного та по м. Києву управління лісового і мисливського господарства.

За підсумками наради напрацьовано шляхи усунення недоліків,  вирішення проблемних питань та розроблено відповідні  проекти документів.