Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Підведено підсумки за І півріччя 2018 року.

31 липня 2018 року на базі ДП “Тетерівський лісгосп” та ДП “Макарівський лісгосп” відбулася виїзна колегія Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі – Управління).

Колегія відбулася під головуванням начальника Управління Олексія Бойка, першого заступника начальника Управління Руслана Гузенка, заступників начальника Управління Тараса Васьківа та Олександра Цюцюри, заступника начальника Управління – завідувача сектору мисливського господарства Василя Гриня та за участю керівників підпорядкованих Управлінню підприємств.

Серед запрошених був присутній депутат Верховної Ради України Ярослав Москаленко.

На початку колегії з привітальним словом виступив Олексій Бойко. Він проінформував присутніх про стан ведення лісового та мисливського господарства загалом по Київській області, відмітив ріст економічних та фінансових показників роботи підприємств підпорядкованих Управлінню та запевнив у повній підтримці з боку Державного агентства лісових ресурсів України. Олексій Леонідович наголосив на тому, що галузь піддається масованій атаці заангажованих ЗМІ, які подають неправдиву інформацію, що дискредитують професію лісівників та їх господарську діяльність, тому відповідальне ставлення до виконання обов’язків кожного працівника на своєму робочому місці є запорукою виживання цілої галузі!

Ярослав Миколайович Москаленко у своїй промові зазначив, що лісова галузь є однією із основних складових економічної стабільності та національної безпеки країни. “…Щоденна планомірна робота по веденню лісового господарства, яка включає використання людських, природніх та матеріальних ресурсів, особливо в умовах відсутності державного фінансування, дозволяє забезпечити людей робочими місцями, що в свою чергу знімає соціальну напругу серед населення…”,- наголосив народний депутат.

За участю керівників підпорядкованих Управлінню підприємств, згідно порядку денного, обговорювалися такі питання:

підведення підсумків господарсько-фінансової діяльності підприємств сфери діяльності Управління за І півріччя 2018 року;

відкриття сезону полювання на території мисливських угідь;

стан та перспективи розвитку лісокультурного виробництва;

Про підсумки господарсько-фінансової діяльності за І півріччя 2018 року доповів Руслан Гузенко.

Він зазначив, що:

– за два квартали 2018 року відтворено 2742,0 га;

– заготовлено 757,6 тис.м3 ліквідної деревини від усіх видів рубок, у т.ч. від рубок формування і оздоровлення лісів 539,2 тис.м3;

– посів та посадка лісу проведені на площі 2334,0 га;

– під природне поновлення залишено 408,0 га;

– лісорозведення не проводилося;

– проведені заходи із формування молодняків на площі 1742,0 га.

станом на 01.07.2018р. ліквідовано 33 пожежі, при чому середня площа однієї пожежі не перевищувала 0,11 га;

– з метою попередження лісових пожеж підприємствами влаштовано 5224 км мінералізованих смуг, та проведено догляд за ними в обсязі 6850 км.

– у лісових масивах вздовж доріг загального користування та у місцях масового відпочинку населення встановлено понад 1264 аншлагів, панно, плакатів на протипожежну тематику;

– проведено 403 рейди з виявлення порушення правил пожежної безпеки, притягнуто до адміністративної відповідальності 116 правопорушників, накладено та стягнуто штрафів на суму 9979 грн.;

– підприємствами проведено заходи з поліпшення санітарного стану лісів на площі більше 7599 га.

– реалізовано продукції на суму 667,5 млн. грн. в т.ч. продукції переробки на суму 77,7 млн. грн;

– з початку року підприємствами відремонтовано 42,4 км земляного полотна;

– службами охорони праці підприємств було проведено 269 обстежень структурних підрозділів;

-з початку року до зведеного бюджету державними лісогосподарськими підприємствами області сплачено 182,9 млн. грн., у т.ч. до Державного бюджету 124,3 млн. грн., до місцевих бюджетів – 58,6 млн. грн., Єдиного соціального внеску – 49,4 млн. грн.;

– середня заробітна плата штатних працівників на підприємствах, що підпорядковуються Управлінню становить 15273 грн.

– у рамках співпраці з громадськими об’єднаннями , закладами освіти, галузевими навчальними закладами та з метою висвітлення роботи лісівників, у ЗМІ та за допомогою інтернет ресурсів оприлюднено 1141 інформаційних повідомлення, у т.ч. 44 сюжети на телебаченні, 73 виступи на радіо, 875 статті у мережі Інтернет, та на власних ресурсах, опубліковано 149 статті у періодичних виданнях;

– апаратом Управління та його структурними підрозділами проводиться робота по забезпеченню своєчасного та якісного розгляду звернень громадян.

Про стан ведення мисливського господарства Василь Гринь доповів про наступне: мисливське господарство на території Київської області ведуть 70 користувачів мисливських угідь, із них 1 державне підприємство Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, 18 господарств Київського обласного МРВО УТМР, та 51 користувач іншої форми власності. Загальна площа мисливських угідь Київської області складає  1952 тис. га. Площа державного мисливського резерву орієнтовно складає 344 тис. га (К.-Святошинський, Бородянський, Фастівський, Бориспільський, Таращанський, Броварський, Рокитнянський райони). З початку року мисливствознавцями державних підприємств Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства складено 104 протоколи на порушників правил полювання. Напередодні відкриття сезону полювання на пернатих Василь Андрійович наголосив на необхідності підвищення обізнаності населення та мисливців щодо правил полювання та заходів з безпеки.

Відповідно до програми заходу головний лісничий ДП “Тетерівський лісгосп” Іван Черевко ознайомив учасників колегії з роботою насіннєво-розсадницького комплексу, системою відеоспостереження “Азимут”, також було оглянуто стан лісових культур різних років створення після проведення рубок головного користування у кварталі 98, 1-9 виділів Кодрянського лісництва.

 

Головний лісничий ДП “Макарівський лісгосп” Сергій Кондрацький

провів екскурсію по підприємству, було проведено огляд лісових культур різних років створення після проведення рубок головного користування у кварталі 54 виділ 1 Комарівського лісництва, культур різних років створення після проведення суцільних санітарних рубок у кварталі 57 виділи 11, 20, 21 та кварталі 58 виділи 4,8 Комарівського лісництва, лісових культур у осередках кореневої губки Макарівського лісництва, ділився досвідом вирощування посадкового матеріала у коробах.

Наприкінці колегії відбувся живий діалог серед колег на якому присутні обмінювалися досвідом, окреслювали першочергові кроки по стабілізації та розвитку роботи підприємств.