Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Питання несанкціонованого видобування бурштину потребує перш за все законодавчого врегулювання

Христина Юшкевич: «Питання несанкціонованого видобування бурштину потребує перш за все законодавчого врегулювання»

25 лютого з ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» та за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив в інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ» відбувся круглий стіл «Нелегальний видобуток бурштину в Україні – масштаби, проблеми та способи її вирішення».

Участь у заході взяли: Світлана Коломієць – заступник Міністра екології та природних ресурсів України, Христина Юшкевич – Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України, Ігор Лапін – народний депутат України, Зорян Шкіряк – радник Міністра внутрішніх справ України, Руслан Серпенінов – Голова Сарненської районної ради, Олександр Бобров – доктор геологічних наук, а також представники бізнесу, науковці, громадські активісти та журналісти.

У ході дискусії всі присутні висловили своє бачення вирішення проблеми несанкціонованого видобування бурштину-сирцю.

Зокрема, Христина Юшкевич підкреслила, що це питання вимагає комплексного підходу на законодавчому, екологічному, науковому, громадському та інших рівнях.

«Тільки після законодавчого врегулювання цього питання потрібно разом з науковцями відпрацювати ефективний механізм процесу рекультивації пошкоджених земель, адже основне наше завдання – забезпечити створення нових лісів», – зазначила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Також вона додала, що Держлісагентство готове до участі в розробці таких нормативних актів, сприятиме визначенню наукових та фахових підходів щодо комплексу рекультиваційних робіт, а державна лісова охорона і надалі інформуватиме громадськість про виявлені порушення та тісно співпрацюватиме з правоохоронними і природоохоронними органами в межах компетенції.

Прес-служба Держлісагентства