Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Робоча група напрацювала зміни до Порядку ведення ЕОД

В Держлісагентстві відбулося засідання робочої групи по оптимізації та вдосконаленню функціонування єдиної державної системи електронного обліку деревини, за участю керівництва галузі, представників ДП «Укрлісконсалтинг», головних бухгалтерів, інженерів, системних адміністраторів обласних управлінь, держлісгоспів. В ході засідання було детально обговорено доопрацьований проект Порядку ведення електронного обліку деревини на підприємствах Держлісагентства України. Внесено ряд поправок та пропозицій по доопрацюванню Порядку.

Зокрема, вирішено виписати поняття «вивезення» та «переміщення» деревини, оскільки треба буде застосовувати різний порядок оформлення первинних документів.

Запропоновано порядок виправлення помилок описати в окремому розділі та детально. Розділ про порядок реалізації новорічних ялинок з даного Порядку вирішено виключити, так як це питання не відноситься до ЕОД.

Заступник Голови Віталій Атаманчук зауважив, що в Порядку питання електронного обліку деревини під час переробки та реалізації хлистів залишається недопрацьованим і у зв’язку з цим запропонував відпрацювати ключові моменти на базі ДП « Радомишльське ЛГ».

Підводячи підсумки, робочою групою вирішено:

  • З урахуванням обговореного, внести зміни до Порядку ведення електронного обліку деревини на підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України. Доопрацьований Порядок направити членам робочої групи для ознайомлення.
  • Надати технічне завдання ТОВ «Вінфостпро Україна» по самостійному виправленню помилок в електронному обліку підприємствами.

Прес-служба Держлісагентства