Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Розпочала роботу експертна місія TAIEX

Сьогодні, 25 листопада, в Державному агентстві лісових ресурсів України розпочала роботу двохденна експертна місія в рамках розбудови інституційної розбудови TAIEX «Забезпечення прозорості реалізації необробленої деревини». Для проведення якої з робочим візитом до України прибув представник Міністерства продовольства і сільського господарства захисту прав споживачів Торстен Хінріч.

Міжнародний експерт ознайомив присутніх представників вітчизняних лісогосподарських, деревообробних, меблевих підприємств із регламентом законної поставки деревини на ринок ЄС, методами та процедурами реалізації деревини в країнах Європи.

«Моє перебування сьогодні в агенції лісових ресурсів полягає в тому, щоб проконсультувати українських підприємців і допомогти напрацювати дієві пропозиції для зміни українського законодавства», – зазначив під час виступу Торстен Хінріч.

«Місія TAIEX особливо важлива для нас, оскільки Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, і ми повинні виконувати її пункти, дотримуватися законності її регламенту. І разом з тим думати над тим як уникнути нелегальних випадків поставки лісопродукції на вітчизняному ринку, щоб нарешті адаптувати українське законодавство до європейських вимог», – зауважив Голова Держлісагентсва України Валерій Черняков.
Зокрема, в рамках заходу розглядалися питання реалізації лісопродукції в Україні, застосування електронного обліку деревини.

Взавтра, 26 листопада, сторони продовжуватимуть обговорення з тим щоб наблизити національне законодавство щодо порядку реалізації деревини в Україні до норм і стандартів ЄС.

Прес-служба Держлісагентства