Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Щодо проведення двомісячника благоустрою

Відповідно до Законів України „Про місцеві державні адміністрації”, „Про благоустрій населених пунктів”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 березня 2010 року № 777-р з 14 березня по 15 травня 2016 року в Київській області проводиться двомісячник благоустрою населених пунктів.

14 квітня рейдова група Київської обласної державної адміністрації разом з представниками Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, ознайомилась з ходом виконання заходів по благоустрою територій Бориспільського та Броварського районів.

Мета весняного благоустрою – очищення підпорядкованих територій після зимового періоду, відновлення благоустрою та озеленення території, підготовка об’єктів інфраструктури до проведення загальнодержавних і обласних заходів.

Лісівники ДП “Бориспільський лісгосп” та ДП “Київськой лісгосп” звітували про хід двомісячника. За підсумками роботи, проведеної на 14 квітня 2016року у акції взяли участь більш 8 підприємств, ліквідовано 22 несанкціанованих сміттезвалища, впорядковано та очищено від сміття понад 12 км лісосмуг уздовж доріг.

Група завітала більш як до десяти населених пунктів. На протязі подорожі були проведені зустрічі з представниками районних та сільських рад, які ділились знаннями та особистим досвідом вирішення питань з благоустрою територій та перспективи оптимізації роботи служб, обговорювали загальні проблеми стихійних смттезвалищ.

Впродовж усієї подорожі ми стали свідками заходів направлених на реалізацію планів благоустрою. Проводиться монтаж нових та реставрація вже існуючих пам’ятників.

Приводяться у належний стан вулиці, зелені і лісові смуги, квітники, , парки, сквери, криниці, паркани.

Облаштовуються дитячі та спортивні майданчики, зупинки громадського транспорту, дорожні знаки, надані в користування земельні ділянки, рекламні вивіски, щити для оголошень, опори по вулицях, береги річок та водойм, природні джерела.

Особлива увага приділяється впорядкуванню, братських могил, військових поховань, облаштуванню пам’ятних місць.

У цих заходах приймають участь, співробітники адміністрацій, організацій, лікарень, громадськість, учнівська та студентська молодь.