Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Студентам НУБіПУ презентовано нове програмне забезпечення на платформі Android

На базі Навчально-наукового інституту лісового та садово-паркового господарства, Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся науково-практичний семінар «Інноваційні рішення для розвитку єдиної державної системи електронного обліку деревини».

В рамках проведення семінару ДП «Укрлісконсалтинг» презентував нову розробку – програмне забезпечення на базі операційної системи Android.

«За останні роки в галузі лісового господарства склалася складна ситуація з веденням електронного обліку через відсутність вартісної альтернативи апаратного забезпечення, що змушувало лісгоспи здійснювати покупку обладнання лише у одного постачальника» – відмітив генеральний директор ДП «Укрлісконсалтинг» Павло Васильєв, та зазначив: «Від сьогодні завдяки розробці програмного забезпечення на Android лісгоспи будуть вільними у виборі постачальника обладнання. Вартість сучасного смартфона на базі Android 4.2-4.4 коливається в діапазоні 3,5-8 тис. грн, що в 5-10 раз дешевше обладнання, яке закуплялося лісгоспами. Відтепер лісгоспи зможуть купувати обладнання, яке відповідатиме навантаженню виробничого процесу та з врахуванням свого фінансового становища».

В ході презентації нового програмного забезпечення відбувалося обговорення із студентами та викладачами університету проблемних питань та шляхів вдосконалення існуючої Системи ЕОД. Піднімалось питання поставки бирок для ведення електронного обліку. На що Павло Васильєв повідомив, що на початку цього року, ДП «Укрлісконсалтингом» було згенеровано діапазони номерів бирок на весь 2015 рік для кожного підприємства, та разом із прикладом тендерної документації діапазони номерів було повідомлено всім підприємствам. Це дасть лісгоспам можливість здійснювати покупку у будь-якого постачальника (виробника) по найбільш вигідній ціні.

Доцентом кафедри лісової таксації та лісовпорядкування, к.с.г. наук Білоусом А.М. було зазначено про необхідність навчанню студентів по роботі із Системи ЕОД, щоб покращило їх підготовку та випускники були б більш підготовленими для роботи в сучасних умовах лісового господарства.

По результатам семінару генеральний директор Павло Васильєв запропонував викладачам та студентам університету приймати активну участь у робочій групі по вдосконалення існуючої Системи ЕОД, яка створена при Держлісагенстві. Та зазначив, що «Укрлісконсалтинг» завжди відкритий до обговорення конструктивних пропозицій, які можуть покращити роботу системи, вивести її на новий рівень, коли дана система буде забезпечувати реальну допомогу у веденні лісового господарства.