Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Стихія завдала шкоди лісовим масивам

Сильні вітри та дощі, що пройшли Київщиною, завдали непоправної шкоди лісовим масивам. Унаслідок природної стихії, яка пройшла 19-20 травня на території Київської області, шквальними вітрами та вітровалами пошкоджено лісові насадження у всіх лісогосподарських підприємствах підпорядкованих Київському обласному та по м. Києві управлінню лісового та мисливського господарства.

 

Бурелом охопив площу більше 8 тис. га, де значну частину становили стиглі сосни. За словами начальника обласного управління Цибулька Валерія Адольфовича, нині головне завдання лісівників – ліквідувати наслідки стихії в найбільш стислі терміни, з метою недопущення поширення шкідників, втрати якості деревини.

З метою очищення та відновлення лісу, лісівники проводитимуть санітарно-оздоровчі заходи.

**Бурелом — поламані бурею або ураганом дерева в лісі. Якщо буря вивертає з корінням цілі дерева, то повалений ліс утворює так званий буревал або вітровал.
Для запобігання бурелому лісосіки в лісі закладають у вигляді прямокутника, довгою стороною перпендикулярно до напряму пануючого вітру, і починають вирубку з підвітряного боку.