Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

“Сучасний стан, проблеми та перспективи вирощування лісового садивного матеріалу з закритою кореневою системою”.

 12 жовтня у Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства ( далі – Управління), під головуванням першого заступника начальника Управління Руслана Гузенка, за участі головних лісничих та інженерів лісових культур підпорядкованих підприємств відбувся семінар на тему: “Сучасний стан, проблеми та перспективи вирощування лісового садивного матеріалу з закритою кореневою системою”.
           У семінарі взяли участь професор Національного університету біоресурсів і природокористування України, член – кореспондент ЛАНУ, відмінник лісового господарства України, Заслужений лісівник України – Віктор Маурер, менеджер по маркетингу фірми ВСС (Швеція) – Андреас Бернер, представник фірми ВСС в Литві – Евалдас Блажевічюс.
Віктор Маурер зазначив, що вирощування здорових, витривалих, стійких до хвороб, пристосованих до нових кліматичних умов культур є необхідністю сьогодення, так як стан лісів залежить від якості садивного матеріалу, процес вирощування якого є кропітким, трудомістким, а його модернізація – питанням як ніколи актуальним. 
         “…- Осучаснення галузі має початися з лісокультурного виробництва”, – наголосив він.
        Андреас Бернер та Евалдас Блажевічюс провели презентацію компанії ВСС, ознайомили присутніх з історією, напрямками діяльності та асортиментом продукції. Підкреслили, що завдяки впровадженню високотехнологічних модулів та механізмів цього виробника, можна покращити показники приживлюваності лісових культур до 100%. 
         В закінченні семінару спеціалісти Управління та підприємств обговорювали нюанси ведення лісового господарства в Україні, можливості та перспективи співпраці.
Детальніше www.facebook.com/photo.php