Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

У Фастівському лісгоспі пройшли святкові заходи з нагоди Дня працівника лісу та 185 річниці створення ДП «Фастівський лісгосп»

У Фастівському лісгоспі пройшли святкові заходи з нагоди Дня працівника лісу та 185 річниці створення ДП «Фастівський лісгосп».

Цього року свято для лісівників Фастівщини було особливим, але у зв’язку з подіями, які відбуваються на сході країни, лісгосп відмовився від традиційних урочистостей, святкового концерту та вирішив відзначення професійного свята і ювілею підприємства провести у всіх підрозділах лісового господарства, обмежившись урочистими зборами. Завдяки цьому більше ветеранів мали змогу прийти на свято, зустрітися з колегами, які працюють зараз і вже давно на заслуженому відпочинку та відзначити його в родинному колі лісівників.
Урочисті заходи розпочалися в Снітинському лісництві. Наступні дні до святкувань долучилися колективи Дорогинського, Веприківського лісництв, а на заключення колектив центральної садиби лісгоспу, Фастівського лісництва та автотранспортного цеху.

Всі дні відчувалася святкова атмосфера, теплі зустрічі, спогади та позитивні емоції.
Вітаючи колег з таким прекрасним ювілейним святом, директор лісгоспу Олег Юрійович Чемерський зазначив, що успіх підприємства – це злагоджена робота колективу, це невтомна праця лісівників декількох поколінь і висловив велику вдячність усім працівникам галузі, ветеранам за самовіддану працю і професіоналізм.

Головний економіст Валентина Леонідівна Колодзейська, яка долучилася до привітань, в своєму виступі, відмітила здобутки працівників лісу в нинішньому році, високі показники у роботі та наголосила на пріоритетних напрямках подальшої діяльності.

На урочисті заходи були запрошені працівники лісового господарства, вихованці учнівських лісництв, представники влади, місцевого самоврядування, партнери, але особливе місце займали саме ветерани лісової галузі. Тому насамперед надавали слово їм – людям, які присвятили більшу частину свого життя охороні та примноженню лісових багатств. Вони згадували роки своєї діяльності, наставляли теперішніх працівників лісгоспу, юних лісівників та вітали колег зі святом.

Всім ветеранам були вручені квіти, вітальні листівки, грошову винагороду та сувеніри, виготовлені до 185 річниці створення Фастівського лісгоспу.

У ході святкувань звучали вітальні слова від гостей: голів сільських рад: Віктора Петровича Литвина, Олексія Григоровича Андрійченко, Ольги Анатоліївни Кравченко, депутата районної ради Миколи Івановича Лимара та партнерів-підприємців.

За сумлінну працю, особистий внесок у розвиток лісового господарства та з нагоди 185 річниці стаорення ДП «Фастівський лісгосп», кращі працівники підрозділів отримали грамоти та подяки від директора лісгоспу.
На заключному святі, яке відбувалося в актовому залі лісгоспу, лісівників привітав заступник начальника Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства – Гринь Василь Андрійович.

За особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності виробництва, сумлінне виконання обов’язків та з нагоди Дня працівника лісу він нагородив Почесними грамотами Державного агенства лісових ресурсів України кращих працівників лісгоспу: Р.Г.Неруша – головного інженера, В.В.Закружного – проовідного інженера лісового господарства, П.І.Демидчика – майстра лісу Фастівського лісництва, Ю.В.Лясківського – водія лісовозного автомобіля Дорогинського лісництва, П.С.Власенка – майстра лісу Снітинського лісництва, О.В.Виноградова – водія лісовозного автомобіля автотранспортного цеху, С.В Артемчука – водія лісовозного автомобіля автотранспортного цеху, О.М.Ковальського – лісоруба Дорогинського лісництва, М.В.Дросенка – помічника лісничого Снітинського лісництва, Д.П.Рощупкіна – майстра лісу Фастівського лісництва, В.В.Котляра – лісоруба Веприківського лісництва та подяку О.В.Мантаю – майстру лісу Веприківського лісництва. Також Василь Андрійович вручив грамоти від Київського обласного та по місту Киїєву управління лісового та мисливського господарства Ю.І.Чемерському – ветерану праці, М.В.Дереш – начальнику відділу збуту, І.С.Петльовому – лісничому Веприківського лісництва, М.О.Самійленку – майстру лісу Дорогинського лісництва та подяки О.М.Заболотному – водію Снітинського лісництва, В.О.Сорокіну – водію Фастівського лісництва, О.А.Калініченку – слюсарю автотранспортного цеху.

Завітав на свято і представник народного депутата України Руслана Миколайовича Сольвара – Андрій Іванович Ічко, який привітав лісівників Фастівщини з професійним святом та 185 річчям створення підприємства і вручив грамоту головному економісту В.Л.Колодзейській та подяки директору О.Ю.Чемерському і провідному інженеру Н.В.Остапчук за сумлінну працю в галузі лісового господарства та особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності лісового виробництва.

Привітали працівників лісового господарства зі святом і перші особи району та міста.

Лариса Василівна Скрипак – в.о. голови Фастівської райдержадміністрації, разом з вітальними словами вручила грамоти Фастівської районної державної адміністрації В.О.Глабаю – лісничому Снітинського лісництва, Л.П.Клеваці – лісничому Фастівського лісництва, С.В.Поспішному – начальнику автотранспортного цеху та Почесну грамоту директору лісгоспу.

Приємним було оголошення Юрія Віталійовича Волкова про те, що у Фастівському лісгоспі стало на одного Заслуженого лісівника більше. За вагомий внесок у розвиток лісового господарства та багаторічну сумлінну працю це звання отримала Надія Володимирівна Остапчук – провідний інженер по якості і реалізації продукції.

Крім цього, Юрій Віталійович вручив відзнаки Президента України – медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників» ветеранам: А. Г.Білоусу, А.О.Панченко, В.І.Дросенко та орден «Честь та пошана» Ю.І.Чемерському, а колектив лісгоспу отримав подяку за активну допомогу у проведенні 25-ї річниці незалежності України та з нагоди професійного свята.

Від імені голови Фастівської районної ради, присутніх зі святом привітала керуюча справами Галина Леонідівна Власюк. Також, з нагоди Дня працівника лісу та 185 річчя заснування Фастівського лісгоспу, вона вручила Почесну грамоту районної ради головному бухгалтеру Т.Є.Нагорній та грамоту трактористу Снітинського лісництва – В.С.Мамченку.

За сумлінне виконання службових обов’язків, наполегливість у роботі, та високий професіоналізм, колектив Фастівського лісгоспу отримав подяку та вітання зі святом від міського голови Михайла Володимировича Нетяжука, а помічник лісничого О.А.Шут – грамоту.

З квітами та щирими вітальними словами до лісівників на професійне свято завітала Ніла Іванівна Глущенко – голова вуличного комітету.

Настоятель храму Святого Миколая Української православної церкви – Київського патріархату Михайло Іванович Данилів привітав колектив лісгоспу зі святом та висловив слова вдячності колективу Фастівського лісгоспу за підтримку у відродженні духовності і вручив директору лісгоспу Олегу Юрійовичу Чемерському нагороду від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета – орден Святого Архістратига Михаїла.

Свої вітання колегам адресувала і голова профкому Н.В.Остапчук, яка також подякувала директору Олегу Юрійовичу за самовіддане служіння лісовому господарству, невичерпну творчу енергію та особистий підхід до долі кожного працівника та вручила грамоту.

На урочистостях не забули і про працівників лісгоспу, які були призвані до лав Збройних сил України. Військовий комісар, підполковник Міщенко Сергій Миколайович та голова асоціації учасників бойових дій та АТО Юрій Вікторович Соловей вручили нагороди за мужність та героїзм проявлені при захисті Батьківщини Леоніду Володимировичу Кадкаленку та Олександру Миколайовичу Ковальському, які достойно виконавши свій обов’язок, повернулися до трудової діяльності в лісгоспі. Крім цього, вони подякували колективу лісгоспу за співпрацю та вручили грамоту за вагомий внесок в підтриманні обороноздатності Батьківщини, волонтерську допомогу та чуйність.

Вже традиційно своїх старших колег привітали вихованці Веприцького, Дорогинського, Дмитрівського, Снітинського учнівських лісництв. Юннати присвячували лісівникам вірші, пісні та дарували гарний настрій. В свою чергу, директор лісгоспу подякував керівникам шкільних підрозділів Н.В.Коноваленко, Н.І.Стукал, В.В.Прокопенко, Г.В.Борисюк за велику природоохоронну роботу серед дітей та учнівської молоді і нагородив їх грамотами, а Веприківське учнівське лісництво цінним подарунком з нагоди 10 річниці від дня його створення.

Свято у кожному підрозділі супроводжувалося музичними вітаннями від аматорів художньої самодіяльності.
Гарні і приємні враження залишилися після виступів вокалістів та художніх колективів із Снітинського сільського клубу, а особливо працівника Снітинського лісництва Василя Гріздака. Своїм співом чарували діти Дорогинської школи та вчителька Наталія Лосенко. Не менш цікавим був виступ учнів Веприцької школи. Співаючи, вони викладалися на повну, передаючи любов, тепло і позитив, адже знали, що у залі сидять рідні та близькі люди.

Перегортаючи ще одну сторінку історії лісгоспу, можна сказати, що свято вдалося. Три покоління людей, яких об’єднує спільна справа, які дбали і дбають про зелені скарби нашої рідної землі, по завершенні урочистостей фотографувалися на згадку, ділилися враженнями та побажаннями невдовзі знову зустрітися в родинному колі лісівників.

Прес-служба ДП “Фастівське лісове господарство”