Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Україна та Туреччина розширюватимуть співпрацю в галузі лісового господарства

Генеральний директорат лісового господарства Турецької Республіки висловив побажання розширити співпрацю в рамках міжурядової угоди у сфері лісового господарства. Про це повідомила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич за результатами зустрічі з турецькими колегами.

«Вдячна заступнику Генерального директора пану Алі Фуат Уналу та членам делегації за візит. Сподіваюся, розробимо конкретні кроки для надання допомоги Україні», – зазначила Христина Юшкевич.

Вона повідомила, що вже у цьому році п’ятеро представників Держлісагентства пройшли навчання в Міжнародному навчальному центрі лісового господарства в Анталії по системі протипожежної охорони лісів.

Зустріч з представниками Генерального директорату лісового господарства Туреччини відбулася в рамках семінару, під час якого українські та турецькі лісівники обмінювалися досвідом щодо захисту лісів від шкідників і хвороб та відновлення лісових площ.

«Це дуже важливі питання для нас. Залучивши міжнародний досвід, ми зможемо створити власну програму відновлення лісового фонду», – наголосила т.в.о. Голови Держлісагентства.

У свою чергу, заступник Генерального директора Генерального директорату лісового господарства Туреччини Алі Фуат Уналу висловив вдячність за можливість взяти участь у семінарі та поспілкуватися з українськими фахівцями.

Він наголосив на необхідності розширення співпраці з Україною у лісовій галузі.

Зазначимо, що турецька делегація у рамках візиту також ознайомиться з веденням лісового господарства у Житомирській та Закарпатській областях.

Прес-служба Держлісагентства