Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

У лісах високий клас пожежної небезпеки

У зв’язку з підвищенням температури повітря без відсутності опадів та через людську недбалість у лісах спостерігається високий клас пожежної небезпеки – четвертий. В зоні вогняного ризику опинилися десятки гектарів лісів та сільськогосподарські угіддя.

За останній тиждень в держлісфонді зафіксовано 32 пожежі на площі 67, 6 га. Найбільша пожежа сталася на території Рівненського природного заповідника. За попередніми даними вигоріло 58 га лісових ділянок та нелісових земель, зайнятих водно-болотними угіддями. Наразі на місці події проводиться розслідування, ймовірно, що пожежа сталася через людську недбалість.

Для запобігання пожежам держлісохорона працює в посиленому режимі, нею вживаються всі необхідні заходи: відбувається цілодобове чергування, рейдове патрулювання лісових масивів. На початок пожежонебезпечного періоду вже здійснено лісівничі заходи щодо зменшення горимості лісів. В лісах влаштовано 4 тис. км протипожежних розривів, 145 тис. км мінералізованих смуг, 7,6 тис. км доріг протипожежного призначення.

Державне агентство лісових ресурсів України звертається до всіх громадян з проханням не завдавати своїми бездумними діями шкоду лісовим насадженням та неухильно дотримуватися Правил пожежної безпеки на території лісів.

Шановні громадяни, наші ліси – це безцінне надбання українського народу. Будьте пильними, адже охорона лісу від пожеж – моральний обов’язок кожного члена суспільства!

Прес-служба Держлісагентства