Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Результати опитування громадської думки станом на 27 квітня

З метою дослідження суспільної думки щодо стратегії реформування протягом останнього тижня на офіційному сайті Держлісагентства розміщено он-лайн опитувальник.

Всього в опитуванні станом на 27.04.15 взяло участь понад 100 чоловік. (У Фейсбук переглянуто 480 користувачами).

Результати показали наступне.

Ідея реформувати лісове господарство у державну компанію «Ліси України» (з правом юридичної особи), за якою були б закріплені господарські функції, контроль за веденням господарства здійснювала Державна екологічна інспекція не підтримало 83% респондентів.

Питання стосовно запровадження електронних торгів більшістю – 69% підтримано, але майже 20% заявили про корупційні ризики, тобто про фірми посередники на ринку, на думку опитаних навіть організація електронних торгів не дасть змогу зробити ринок деревини повністю прозорим.

Особливу увагу опитуваних викликало питання стосовно того де буде Держлісагентство після реформування.
Майже 70% респондентів схвалило ініціативу залишити Держлісагентство як самостійний орган управління, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів України. На думку опитаних зовсім не доцільно реформувати агентство у департамент.
На питання стосовно підпорядкування природно-заповідних установ після реформування думки опитаних розділилися порівну. За те щоб залишити їх у підпорядкуванні Мінприроди схвалили такий варіант 50%, за те щоб залишити природно-заповідні установи у підпорядкуванні Держлісагентства 46%.

Яким чином можна покращити ведення мисливського господарства однозначної відповіді ми не отримали. 50% вважає, що потрібно посилити контроль та збільшити відповідальність за порушення правил полювання% 25% переконані, що надання в користування мисливських угідь малими площами місцевим товариствам, громадам, клубам є основною умовою покращення стану мисливського господарства. 17% наполягають на необхідності створення мисливських господарств з державним фінансуванням.

Щодо напрямків реформування мисливського господарства.

На це питання ми отримали несподівану думку. 47% респондентів запропонували варіант створення окремого органу з ведення мисливського господарства, але разом з тим 33% погодили, що існуюча структура є достатньою для управління мисливським господарством.

Наразі опитування триває на сайті Держлісагентства, кожен може зайти безпосередньо на сайт або у Фейсбук і висловити свою думку.

Прес-служба Держлісагентства