Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

У лісових масивах Держлісагентства завершено пожежонебезпечний період

На території лісових масивів у державних підприємствах, підпорядкованих Державному агентству лісових ресурсів завершено пожежонебезпечний період і розпочато підготовку до пожежонебезпечного періоду 2021 року.
Хоча офіційно пожежонебезпечний період розпочинається 1 квітня, але в цьому році через глобальну зміну клімату, безсніжну зиму, швидке потепління вже на вищезазначену дату в лісах України ліквідовано 230 пожеж. Тому в цьому році пожежонебезпечний період у країні був відкритий 22 березня. Всього з початку пожежонебезпечного сезону на землях лісового фонду держави зареєстровано 2594 пожежі на загальній площі 74,6 тисячі гектарів. Як відзначають фахівці відділу охорони і захисту лісів, переважна частина (92%) всіх загорянь виникла з вини населення.
У міру закриття пожежонебезпечного періоду в північних і західних областях фахівці лісового господарства розпочинають підготовку до наступного року, в рамках якої проводиться ремонт лісопожежній техніки, обладнання та інвентарю. У південних і східних областях, де пожежонебезпечний період ще не закінчено, моніторинг пожежної небезпеки в лісах триває.
Прес-служба Держлісагентства