Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

“Укрлісконсалтинг” веде перемовини із польськими та китайськими виробниками бирок

Державному підприємству «Укрлісконсалтингу» вдалося повернути належне йому право «головного адміністратора» на програмне забезпечення та обладнання, доступ до якого був лише у ТОВ «Латчбахер Україна» – підрядної організації, що брала участь у розробці програмного забезпечення та здійснювала поставку обладнання.

«В кінці минулого року підприємству вдалося відновити справедливість – отримати головний доступ до системи електронного обліку деревини, на який консалтинг має всі юридичні права», – зазначає генеральний директор «Укрлісконсалтингу» Павло Васильєв.

В кінці січня 2015 року компанія призупинила поставку бирок на Україну, через різке падіння курсу гривні. При цьому вартість бирок суттєво додала в ціні наприкінці минулого року із 1,27 грн. за шт. до 1,74, або на 40%.

З огляду на це, на даний час підприємством ведуться перемовини із новими постачальниками бирок.
«Ми вийшли на світових виробників бирок, які погодилися на співпрацю і найближчим часом на ринок України зайдуть польські та китайські виробники», – повідомляє Павло Васильєв.

Ціна, яку пропонують світові виробники є значно меншою. Польща готова постачати партію бирок 1000 штук за 58 євро, Китай – за 53 євро. На сьогоднішній день компанія «Латчбахер Україна» погодилась реалізовувати бирки за 62 євро (раніше було по 84 євро).

Щомісячно лісогосподарські підприємства закуповують близько 2,2-2,8 млн. шт. бирок. Співпраця із новими виробниками дасть змогу зекономити близько 1 млн. грн. щомісячно, в середньому понад 15% витрат.

Партнерство із фірмою постачальником розпочалась у 2010 році. Тоді «Укрлісконсалтинг» замовив у «Латчбахер Україна» розробку програмного забезпечення «Галузевої інформаційно-телекомунікаційної Системи електронного обліку деревини», за виготовлення якої підприємство сплатило 400 000 тис. грн.
За весь період співпраці компанія ТОВ «Латчбахер Україна» отримала від лісогосподарських підприємств виручки від реалізації свого обладнання на суму понад 130 млн. грн.

Прес-служба Держлісагентства