Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Уповноважені представники з Держлісагентства гідно представили Україну на міжнародному засіданні щодо лісів у Нью-Йорк

З 11 по 17 січня 2015 року уповноважені представники Державного агентства лісових ресурсів України на ряду з іншими представниками лісових адміністрацій 79 країн світу та 19 міжнародних організацій взяли участь у засіданні спеціалізованої міжурядової групи експертів з питань міжнародних домовленостей щодо лісів, яке відбулося у Нью-Йорку.

В рамках зустрічі міжнародні експерти обговорювали основні складові домовленості щодо лісів та визначали головні положення резолюції 11 сесії Форуму ООН з лісів.

Під час тривалого обговорення кожна із країн-учасниць презентувала подальші кроки щодо форми та структури майбутніх домовленостей щодо лісів. Українська пропозиція щодо необхідності розробки та прийняття стратегічного плану робіт увійшла до рекомендацій засідання.

Підвищену зацікавленість експертів викликала проблема щодо фінансування збалансованого лісоуправління після 2015 року. На думку більшості, це питання залишається критичним особливо для країн, що розвиваються, острівних країн та країн з невеликим відсотком лісистості. Але разом з цим необхідно відмітити, що кардинально різні позиціі з цього питання не змінились. Так, за створення Лісового фонду виступають країни, що розвиваються, в той час, коли розвинуті держави підтримують процес сприяння виділення фінансової підтримки.
Українська сторона зауважила, що на даному етапі необхідно надати конкретні пропозиції щодо розвитку та механізму виділення фінансової допомоги.
Також учасниками було піднято питання удосконалення існуючих глобальних механізмів співробітництва по лісах (лісовий інструмент, Форум ООН з лісів, партнерство по лісах). Дійшли згоди, що нинішній формат домовленностей змінювати не будуть, але разом з цим планують позитивно удосконалити процес, налагодивши співробітництво з регіональними організаціями.

Учасники засідання погодили загальні положення резолюції 11 сесії ФЛООН та затвердили план подальшої роботи. На жаль, звіт засідання є занадто узагальненим та унеможливлює бачення конкретних пропозицій країн.

Прес-служба Держлісагентства