Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Увага! Розпочався пожежонебезпечний період!

З метою своєчасної підготовки до пожежонебезпечного періоду 2020 року підприємствами Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства здійснено комплекс першочергових профілактичних та попереджувальних заходів в лісах:

організовано та проведено навчання особового складу лісових пожежних станцій та практичні заняття щодо ліквідації умовної пожежі;

укомплектовано лісові пожежні станції та структурні підрозділи лісогосподарських підприємств, де вони не створені, особовим складом, засобами пожежогасіння, пожежним інвентарем, зв’язком тощо;

в найбільш небезпечних у пожежному відношенні насадженнях проводиться здійснення профілактичних протипожежних заходів, особливо навколо хвойних молодняків і середньовікових насаджень, що прилягають до населених пунктів, доріг, місць відпочинку, навколо лісових масивів, які межують із сільгоспугіддями та іншими об’єктами підвищеної небезпеки;

влаштовано та проведено догляд за мінералізованими смугами в обсязі 0,6 тис. км;

перекрито шляхом перекопування, шлагбаумами та надовбами 1302 в’їзди у ліси;

облаштовано 38 рекреаційних пунктів для відпочинку громадян вздовж доріг;

встановлено 801 одиницю наочної агітації протипожежної тематики;

Забезпечено чергування в Управлінні, на підприємствах, у лісництвах, лісових пожежних станціях для здійснення моніторингу пожежної обстановки.

Вся пожежна техніка (98 одиниць в т.ч. 51 пожежний автомобіль) знаходиться у справному стані та укомплектована необхідними засобами пожежогасіння.

Лісові пожежні станції та пункти зосередження пожежного інвентарю у лісництвах укомплектовано необхідним обладнанням, інвентарем та засобами зв’язку.

На підпорядкованих підприємствах накопичено за рахунок відомчого резерву пально-мастильних матеріалів.

Підпорядкованими підприємствами відкореговано, погоджено з ДСНС, відповідними організаціями та затверджено в районних державних адміністраціях мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж.

Для нагляду за лісом використовується 44 пожежно-спостережні вежі та щогли, на яких встановлено 41 телевізійна система спостереження за лісовими масивами.

У лісових насадженнях, прилеглих до населених пунктів, просік, де проходять повітряні лінії електропередач, нафто-, газо-, продуктоводів проведено ліквідацію захаращеності.

У засобах масової інформації здійснено 29 виступів протипожежної та природоохоронної тематики. Серед населення проведено 130 бесід щодо правил поведінки у лісі під час пожеженебезпечного періоду, недопущення розпалювання вогню в місцях, прилеглих до лісових масивів. Проводиться роз’яснювальна робота з власниками земельних ділянок, що межують з лісовими масивами про заборону випалювання сухої рослинності.

Державною лісовою охороною підприємств розпочато проведення рейдів щодо виявлення порушників Правил пожежної безпеки в лісах та притягнення їх до встановленої законом відповідальності;

На засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27.02.2020 затверджено “Заходи щодо охорони лісів Київської області від пожеж у 2020 році” та мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж на території підприємств підпорядкованих Управлінню у пожежонебезпечний період 2020 року.

Нагадуємо, що обмеження доступу в ліси населення здійснюється згідно постійнодіючого розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 12.02.2020 № 67 “Про заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки у період високої пожежної небезпеки”