Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД-2020 РОЗПОЧАТО!!!

З настанням сухої вітряної погоди, підвищеною температурою повітря підвищується пожежна небезпека в лісах. В зв’язку з цим, в ДП “Іванківський лісгосп” пожежонебезпечний період-2020 розпочато!!!


У лісових насадженнях підприємства, з числа працівників лісової охорони, організовано наземне патрулювання особливо небезпечних лісових масивів. У всіх підрозділах організовано постійне чергування (в робочі, вихідні та святкові дні), в центральній конторі лісгоспу діє цілодобовий пункт спостереження, де зосереджено всі камери відео нагляду ВПК-1500;1900 , які перекривають всі лісові масиви, що дозволяє суттєво скоротити час виявлення загоряння та точне визначення місця пожежі.
З метою попередження виникнення та розповсюдження лісових пожеж на підприємстві планується ряд заходів по охороні лісів від пожеж:
– влаштування мінералізованих смуг та догляд за ними,
– проведення рейдів, з метою виявлення порушників Правил пожежної безпеки в лісах України,
– встановлення шлагбаумів та перекриття основних лісових доріг в пожежонебезпечний період,
– встановлення аншлагів та біл-бордів на протипожежну тематику, з метою інформування населення про актуальність питання;


– проведення роз’яснювальної роботи серед населення , публікації статей на протипожежну тематику в ЗМІ, мережі Інтернет та інші профілактичні заходи.


В зв’язку з запровадженням карантинних заходів частина населення проводить багато часу на свіжому повітрі – в парках, скверах, в лісових насадженнях; наводить лад на прибудинкових територіях – спалюють сміття і суху траву на своїх городах і присадибних ділянках тощо. Саме до таких громадян хочеться звернутися :
🔥НЕ ПІДПАЛЮЙТЕ СУХУ ТРАВУ!! Адже це завдає величезної шкоди довкіллю, життю та здоров’ю людей! Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.
🔥НЕ ЗАЛИШАЙТЕ БЕЗ НАГЛЯДУ ВЖЕ ПІДПАЛЕНІ ДІЛЯНИ!!! Невинні, на перший погляд, спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Крім того, вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії тощо.
🔥В РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ЗАГОРАННЯ ТЕЛЕФОНУЙТЕ 📲101 📲1️⃣0️⃣1️⃣ !!! в разі виявлення пожежі в лісових масивах – телефонуйте 📲04591/51840.
‼️ Пам’ятайте – пожежу легше попередити, ніж загасити!