Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

В ДП «МАКАРІВСЬКИЙ ЛІСГОСП». ПРОВЕДЕНО ОСНОВНИЙ АУДИТ З СЕРТИФІКАЦІЇ ЛІСІВ

В Україні розвиток отримала лісова сертифікація за міжнародною схемою Лісової опікунської ради (Forest Stewardship Council®, FSC) – міжнародної некомерційної неурядової організації, метою якої є просування відповідального управління лісами в усьому світі.

Лісова сертифікація включає дві складові. Перша, це сертифікація системи ведення лісового господарства, а друга – сертифікація ланцюга постачання продукції. Під час першої відбувається оцінка відповідності лісового господарства сукупності екологічних, соціальних і економічних вимог, друга торкається налагодження системи відстеження руху деревини та іншої продукції з сертифікованих лісових господарств до споживача через усі етапи трансформації сировини в готову продукцію, призначену для використання кінцевим споживачем.

Протягом чотирьох днів, з 22.10 по 25.10. 2018 року в ДП “Макарівський лісгосп” було проведено сертифікаційний аудит. Лісогосподарську діяльність ДП “Макарівський лісгосп” на відповідність принципам і критеріям FSC було перевірено компанією ТОВ “Легалліс”, котра є представником одного з акредитованих FSC органів сертифікації, що працюють в Україні.

Аудитори вивчали документацію підприємства, проводили опитування працівників, з метою засвідчення відповідності принципам і критеріям FSC при виконанні заходів з лісовідновлення, робіт з лісозаготівлі, перевезенні та відвантаженні споживачам лісопродукції, відвідали підрозділи лісгоспу.

За участі представників місцевої виконавчої влади, членів місцевих громад та громадських організацій було проведено опитування щодо відповідності роботи лісгоспу міжнародним вимогам та співпраці з місцевими громадами.

Маємо надію, що зібрана інформація дозволить прийняти рішення про можливість видачі сертифікату відповідності стандартам системи FSC.