Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Відбулось засідання колегії

29 травня 2015 р. відбулось засідання колегії Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства за участі голови Київської обласної організації профспілок працівників лісового господарства Дегтяр Л.Д.

Одним з найголовніших питань в роботі колегії було опрацювання заходів по забезпеченню потреб Збройних сил України у деревині для будівництва фортифікаційних споруд в зоні проведення антитерористичної операції. В ході колегії було також розглянуто підсумки роботи лісогосподарських підприємств області в осінньо-зимовий період 2014-2015 років та завдання щодо забезпечення стабільної роботи у наступному осінньо-зимовому періоді. Завдяки заходам спрямованим на підвищення енергоефективності та оптимізацію споживання енергоресурсів в порівнянні з попереднім опалювальним сезоном лісгоспам області вдалося зменшити витрати електроенергії на 1138 тисяч кВт, або 37%. Підприємства збільшили кількість котелень що працюють на дровах до 123 одиниць, використання дров для опалення виробничих приміщень зросло на 2,5 тисячі кубометрів або 18%, за рахунок чого споживання природного газу доведено до мінімуму. Лісогосподарськими підприємствами Київщини згідно до заходів галузевої програми «Підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів в 2010-2015роках», проводяться роботи по утепленню приміщень, заміні старих дверей та вікон енергозберігаючими, встановленню пристроїв компенсації реактивної енергії та сучасних лічильників використання спожитих енергоносіїв.

Колегією були розглянуті підсумки весняного етапу лісокультурної компанії. Навесні 2015 року лісогосподарськими підприємствами області було створено 2,5 тис. га лісових культур, в тому числі лісорозведення 3 га. Головним завданням на даний час є проведення комплексу агротехнічних заходів щодо вирощування якісних лісових культур. В літній період розпочинається сезон найбільш масової заготівлі лісового насіння, і тому необхідно спрямувати всі зусилля на виконання завдань, обсягів та асортименту по їх заготівлі. Голова Київської обласної організації профспілок працівників лісового господарства Дегтяр Л.Д. проінформувала присутніх про позицію профспілок щодо реформування галузі, опрацьованій на пленумі ЦК профспілки працівників лісового господарства України. З цього приводу відбулася жвава дискусія.