Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства
Гарячі лінії
Держлісагентство
Київське обласне та по м. Києву управління ЛМГ

Відбувся інформаційний семінар “Законодавство ЄС з питань торгівлі деревиною: завдання для України і шляхи їх вирішення”

1 жовтня 2014 рокуна 13-тій міжнародній виставці машин і обладнання для лісового господарства, деревообробної і меблевої промисловості – «Лісдеревмаш 2014» (м. Київ) в рамках програми FLEG II відбувся інформаційний семінар «Законодавство ЄС з питань торгівлі деревиною: завдання для України і шляхи їх вирішення».

Організаторами семінару витупив WWF, Держлісагентство України, НУБіП України та FSC Інтернешнл.
Більш ніж 60 учасників семінару представляли лісову галузь, деревообробні підприємства, міжнародні організації, науковців та інститути громадянського суспільства.

Основною метою семінару було інформування її учасників про зміст законодавства ЄС з питань торгівлі деревини та практику його застосування. З цією метою доповідачем зголосився виступити головний спеціаліст із захисту інтересів FSC Джон Хонталес. Його презентація викликала неабиякий інтерес в контексті підписання і ратифікації Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною, якою передбачається, зокрема, сприяти торгівлі законною і сталою лісовою продукцією.

Консультантом програми FLEG II Павлом Кравцем було внесено на обговорення перелік законодавчо-правових актів і документів, що в сукупності складають застосовне законодавство при здійсненні лісозаготівель, і яке виявляється визначальним в при підтвердженні законності походження лісопродукції, а також методику оцінки ризику його порушення.

На семінарі були розглянуті також пропозиції щодо побудови системи стеження за рухом лісопродукції та законодавчої підтримки підтвердження законності походження деревини.

Матеріали семінару є доступними за посиланням: http://sfmu.org.ua/ua/news/420–l-r